Skip to main content

Se caută diriginte de șantier pentru Castelul Huniade din Timișoara! A fost lansată licitația

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Licitație pentru asigurarea dirigenției de șantier pentru Castelul Huniade! Asta după ce la începutul anului a fost lansată și licitația pentru renovarea completă a monumentului istoric din centrul orașului.

La prima licitație lansată de Consiliul Județean Timiș s-au înscris două asocieri de  firme pentru consolidarea și renovarea castelului: Constructii Erbasu (lider) cu Euras și Constructim (lider), cu Rustic, Tomoroga Construct, SSAB-AG, Audiotech Multimedia Group. Ofertele sunt acum în evaluare tehnică.

Astăzi, autoritățile județene au lansat și licitația pentru asigurarea dirigenției de șantier.

Serviciile care fac obiectul prezentei proceduri, vor fi prestate pe o perioada de 96 luni de la data emiterii ordinului administrativ, conform documentației de atribuire. Valoarea estimată este de 2.975.000,00 lei fără TVA.

Principalele tipuri de lucrări pentru realizarea investiției prevăzute prin contract sunt postate in SEAP in cadrul anunțului de participare nr. CN1077585/04.02.2025, dupa cum urmează:

• Consolidarea întregului castel pentru punerea în siguranță și asigurarea unei stabilități structurale, lucrări de consolidare care cuprind consolidarea fundațiilor și asigurarea zidurilor, pentru punerea în valoare a construcțiilor originare supraterane;

• Lucrări de restaurare arhitecturală și asigurarea tuturor funcționalităților pentru a funcționa ca muzeu cu dotări de înaltă tehnologie și cu asigurarea tuturor condițiilor pentru organizarea unor expoziții temporare, acțiuni culturale, comunicări ș.a.

• Refacerea finisajelor originale și restaurarea tuturor elementelor care s-au păstrat (tâmplărie, paviment din marmură, decorații parietale ș.a.).

• Pentru reeditarea imaginii originale se vor restaura elementele arhitecturale și componentele artistice, conform studiilor și expertizelor întocmite la fazele anterioare.

• Eradicarea umidității și tratamente preventive;

• Restaurarea arhitecturală conform soluțiilor originale, pentru pardoseală (paviment de marmură și parchet), refacerea finisajelor arhitecturale, restaurarea decorațiilor parietale ș.a. prin utilizarea de materiale pe baza de var hidraulic;

• Realizarea finisajelor cu materiale tradiționale, care respectă avizele MC;

• Restaurarea fațadelor în conformitate cu studiul istoric și documentele din arhive

• Punerea în valoare a sitului arheologic din interior prin montarea unor pardoseli din sticlă cu asigurarea unei ventilații și iluminat pentru protecție și estetica muzeului.

• Amenajarea la mansardă a unei biblioteci digitale și în care să fie expuse și parte din patrimoniul existent în muzeu.

• Montarea de ascensoare.

• Modernizarea instalațiilor pentru asigurarea unor consumuri reduse ale energiei și asigurarea și prevederilor pentru protecția termică și la umiditate a construcției

• Refacerea fațadelor și reeditarea imaginii originale, cu tipurile de finisaj existente pentru a se reedita etapele de edificare

• Montarea iluminatului arhitectural pentru fațade și realizarea unui iluminat inteligent în muzeu” se arată în anunțul de pe SEAP.

Termenul până la care firmele interesate își pot depune ofertele este 23 iunie, ora 15.00.

Castelul Huniade a fost închis acum 19 ani din cauza degradării, iar Muzeul care funcționa aici a fost mutat în mansarda Bastionului Theresia și majoritatea exponatelor au fost duse în depozit.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Pompierii au fost solicitați, în această după amiază, să intervină pentru stingerea unui incendiu puternic ce a cuprins anexa unei case și care amenința să se extindă și la locuința din apropiere.
Delegația Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, condusă de către secretarul general, Marcel Miclău, a participat la Varșovia, la cea de-a 23-a reuniune a Consiliului de administrație al Rețelei Serviciilor Publice de Ocupare din Uniunea Europeană.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest organizează seminarul de informare privind oportunitățile de finanțare oferite în 2025 prin Planul Strategic PAC 2023-2027.
Societatea de Transport Public Timișoara informează că, sâmbătă, 14 iunie, circulația ambarcațiunilor de transport public local pe Canalul Bega va fi suspendată temporar între orele 08.00 și 14.00.
Sâmbătă, 14 iunie, de la ora 9:00, Parcul Alpinet din Timișoara (în spatele Catedralei) găzduiește cea de-a noua ediție Make it! Race it! Recycle it!, evenimentul nonconformist care aduce pe Bega bărci construite din materiale reciclabile și multă, multă imaginație.
Atelierele consultative cu timișorenii, pentru identificarea celor mai bune soluții pentru restaurarea și valorificarea Sinagogii din Fabric s-au încheiat. Acum, Primăria, în parteneriat cu World Monuments Fund, a demarat procesul de elaborare a temei de proiectare a obiectivului.
Proiectul PEDA GREEN devine realitate! Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara dă startul unui demers educațional verde și inovator prin care va fi transformată curtea școlii într-un spațiu viu de învățare în aer liber!
Bastionul Theresia devine din nou epicentrul distracției în Timișoara! În weekendul 14-15 iunie, publicul este invitat la două seri de concerte live în cadrul seriei de evenimente Bastion By Merlin.