Şcoli închise pentru sute de elevi din Timiş!

Pentru sute de elevi din Timiş vacanţa de iarnă se prelungeşte până vineri, inclusiv!

Din cauza unor probleme apărute în această perioadă la sistemele de încălzire aproximativ 1.000 de copii din judeţ vor sta acasă. Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar, probleme sunt doar în localităţile din mediul rural, în Timişoara elevii vor merge la şcoală de mâine. 

În câteva localităţi şcolile vor rămâne închise, restul vor funcţiona normal. Sunt probleme cu instalaţiile termice, probabil nici şcoala nici primăria nu s-a gândit să scoata apa din ţevi înainte de vacanţă şi fie au cedat, fie s-au format cuburi de gheaţă, sunt probleme cu centralele care s-au stricat şi nu este căldură deloc. De exemplu la Sacoş am fost informaţi că sunt -4 grade în clasă, aşa că elevii din aceste şcoli vor rămâne acasă până vineri, inclusiv. Dacă vor fi rezolvate problemele pe parcurs, copiii vor putea merge la şcoală”, spune Aura Danielescu, inspector şcolar general al ISJ Timiş.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a trimis o adresă la ministerul de resort, prin care anunţă decizia luată la nivelul Timişului. Aşadar, şcolile şi grădiniţele care vor rămâne închise până vineri sunt din localităţile Sacoşu Turcesc şi satele aparţinătoare, aici sunt 207 elevi afectaţi, şcoala şi grădiniţa din Tomeşti vor fi şi ele închise, iar aici sunt afectaţi 166 de copii, şcoala din Fârdea rămâne închisă, iar aici sunt 160 de elevi, la Jamu Mare 233 de copii vor sta acasă, iar la Fibiş aproximativ 300 de elevi nu vor merge la şcoală în această săptămână.  

În cazul în care problemele din unităţile de învăţământ se vor rezolva în perioada imediat următoare, elevii se vor putea întoarce la şcoală chiar mai devreme.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Comentarii (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.