Skip to main content

„Scena și culisele ieri și azi”! Eveniment special la UVT, cu Ioan Holender

Universitatea de Vest invită timișorenii la un eveniment special, „Scena și culisele ieri și azi”, care va avea loc mâine de la ora 18:00, în Aula Magna a universității.

Acest eveniment face parte din Timișoara Ideas Fest și aduce în prim-plan o personalitate de excepție, celebrul muzician, bariton, impresar artistic și director managerial austriac de operă, Ioan Holender.

Ioan Holender este cunoscut pentru contribuțiile sale semnificative în lumea muzicală și de operă. Originar din România, el a devenit directorul managerial cu cea mai lungă durată de serviciu la renumita instituție muzicală Wiener Staatsoper. Cu o carieră de excepție și o pasiune pentru operă care a inspirat generații întregi, Ioan Holender este un nume care strălucește în lumea artistică internațională. Moderatorul serii va fi Sever Voinescu, redactorul șef al revistei „Dilema Veche”, care ne va ghida printr-o conversație interesantă și captivantă cu Ioan Holender.

Membru al comunității academice UVT, distins cu titlul de Doctor Honoris Causa UVT, maestrul Ioan Holender este un simbol al Europei muzicale și a unei culturi profunde, care își are centrul la Viena, unde se află binecunoscuta școală centrală-europeană de muzică clasică. Vă așteptăm la o întâlnire specială la UVT, în care dialogul cu maestrul Holender va fi moderat prin vocea unui dintre cei mai avizați comentatori culturali, Sever Voinescu, redactor-șef Dilema Veche”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Pentru a participa la acest eveniment, vă rugăm să vă înregistrați în prealabil, prin completarea formularului de înscriere.

„Timișoara Ideas Fest” este un proiect de anvergură, dedicat ideilor și oamenilor care inspiră comunități. Evenimentul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii și cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați pagina de Facebook „La UVT, Cultura este Capitală”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.