Scandalul de la Generală 21 continuă! Problema orelor de matematică, rezolvată parțial

Părinții elevilor de la Școala Generală Nr. 21 din Timișoara, care nu au făcut ore de matematică decât ocazional în ultima perioadă s-au întâlnit astăzi cu mai marii Inspectoratului Școlar Timiș.

Aceștia au venit pentru a discuta cu reprezentanții ISJ despre problema cu care se confruntă copiii la școală în ceea ce priveșre orele de matematică. Mai exact părinții susțin că elevii din patru clase de a VI-a și a VII-a nu au mai făcut matematică din luna ianuarie a acestui an. Motivul? Profesoara care predă această disciplină este mai mult în concediu medical, iar orele ei au fost preluate de alți profesori, însă nu toate. Din acest motiv părinții au făcut o serie de reclamații, atât la școală, cât și la Inspectoratul Școlar, pentru că până în momentul de față copiii nu au nicio notă la matematică.

Nu avem profesor de matematică la clasă pentru că doamna profesor este bolnavă în fiecare săptămână de luni până vineri, iar sâmbăta și duminica este bine. Noi nu contestăm că este bolnavă, dar vrem un profesor la clasă, un profesor stabil. Noi din ianuarie nu am făcut matematică deloc. Copiii noștri sunt în clasa a VII-a, la anul avem examen și nu sunt pregătiți”, spune mama unui elev.

Am vorbit și cu doamna directoare, am depus memoriu atât la școală cât și la Inspectoratul Școlar și nimeni nu poate face nimic. Noi vrem profesor, dar nu se poate. Noi nu avem probleme cu doamna profesoară care e bolnavă, noi avem o problemă că nu avem profesor de matematică”, a declarat părintele unui elev.

CITEȘTE ȘI: Bucuria elevilor, disperarea părinților! La o școală din Timișoara se face matematică, ocazional

Vom lua meditații probabil, trebuie să recuperăm cumva clasa a VII-a. Nu se poate face nimic în acest moment. Doamna este în concediu medical legal, nu putem să o învinuim de nimic pentru că tot ce face este legal. Ni s-a spus că nu poate fi adus un profesor suplinitor de aceea am ajuns până aici”, spune un alt părinte.

Își ia câte cinci zile de concediu, iar ca să poți să aduci alt cadru didactic trebuie să aibă șapte zile, pentru ca școala să trimită la Inspectorat o cerere pentru un suplinitor pentru a prelua clasa. Dumneaei își ia cinci de concediu medical, de luni până vineri, sâmbăta și duminica e sănătoasă, iar de luni iși ia iarăși. Noi vrem să se înțeleagă cu nu avem nimic cu dumneaei, noi vrem profesor”, spune o mamă revoltată.

parinti 1

Profesorul de matematică a fost până în toamna anului trecut directorul instituției de învățământ, însă nu s-a prezentat la concursul pentru directori și astfel a revenit la catedră.

Mă gândesc că știe legea pentru că a fost director și să lase alt profesor să o înlocuiască. Mai avem cinci săptămâni până se termină anul școlar, nu avem o notă, din decembrie nu am făcut nimic la matematică, nu avem din ce da teză. Dumneaei ne-a preluat la jumătatea primului semestru, pentru că până atunci ea a fost director și a fost alt profesor la clasă. Din octombrie, când au fost concursurile pentru directori dumneaei nu s-a mai prezentat la concurs și a revenit la catedră. A preluat patru clase, cele mai bune din școală pe care le-a făcut varză, pentru că din ianuarie ne-a lăsat baltă”, a declarat o mamă revoltată.

Părinții s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții Inspectoratului Școlar, cu conducerea unității de învățământ și cu profesorii de matematică din școală pentru a găsi o soluție.

Am rezolvat pentru moment. Se va da profesor de matematică pentru a încheia anul școlar, iar pentru anul viitor trebuie căutată o soluție. De marți vor trimite profesor de matematică la clasă, nu la toate orele, parțial. Aprofundarea se va face cu alt profesor și sperăm să ne descurcăm anul acesta, iar de la anul să nu mai avem probleme”, a declarat o mamă după încheierea întâlnirii de la Inspectoratul Școlar.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș au verificat situația de la Generală 21 și spun că situația nu este chiar așa gravă și că elevii au făcut ore de matematică, însă nu toate, iar nemulțumirile părinților vin mai ales din faptul că orele nu au fost susținute de același profesor.

Am avut o întâlnire cu părinții, cu conducerea școlii, cu profesorii de matematică și s-a stabilit în eventualitatea în care mai apar astfel de situații să se asigure suplinirea la ore de către profesori de matematică în cea mai mare măsură și să fie același profesori, asigurându-se continuitatea predării, evaluării și a ceea ce trebuie să se întâmple la oră. Noi îi dorim sănătate doamnei profesor, o așteptăm la clasă, copiii o așteaptă și sperăm ca din 2 mai, doamna să revină la școală. Dacă se întâmplă cumva să existe o imposibilitate și să existe nevoia suplinirii, există și această posibilitate gândită să fie asigurată suplinirea de profesori de matematică din aceeași școală. Nu există decât această posibilitate”, spune Mihaela Petrov, inspector școlar general adjunct al ISJ Timiș.

Conducerea școlii spune că elevii vor avea în continuare profesor de matematică la clasă, chiar dacă dascălul titular își va lua alte concedii medicale. Însă de data aceasta va fi un singur profesor care va preda elevilor și nu se vor mai schimba între ei.

Situația în legătură cu un profesor care este în concediu medical începând cu 20 februarie până în 14 aprilie, după care a intrat în concediu de odihnă, legal. Nu a fost un singur concediu medical, au fost mai multe, pentru că dacă era un concediu medical lung, problema se rezolva, pentru că după un anumit număr de zile putea să fie adus un profesor suplinitor. Încă de la începutul lunii martie s-a schimbat orarul școlii, astfel încât orele de matematică au fost suplinite în parte, adică două, respectiv trei ore din patru de către profesori de specialitate, iar restul de către profesori din aceeași arie curiculară, adică profesori de fizică, chimie, biologie. Modificare pe care o aducem în acest moment, în situația în care va mai exista un concediu medical profesorul de matematică ce va intra la clasă în același regim de două, maxim trei ore va intra la clasă același profesor de matematică.”, spune Daniela Măran, directorul Școlii Generale Nr. 21.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Tun imobiliar, marca USR! Primarul din Dumbrăviţa vrea să plătească un preţ umflat de 10 ori, pentru un teren

Comuna Dumbrăviţa este raiul celor care vor să se îmbogăţească peste noapte, iar Primăria condusă de USR-istul Horia Bugarin îi ajută, prejudiciind bugetul local.

Eveniment de amploare organizat de CCIA Timiș: Adunarea Generală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit cel mai important eveniment al anului din domeniul economic și anume Adunarea Generală Anuală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.