Skip to main content

Sătucul din mijlocul oraşului se bucură de un real succes! La AgroVillage găseşti cele mai mai bune şi proaspete produse agro-alimentare

Ne aflăm în plin sezon al legumelor și fructelor proaspete, în perioada în care ne putem bucura cel mai mult de beneficiile unei hrane de calitate!

Este vremea castraveților acriți la soare, a salatelor de roșii, a primelor dulcețuri și a tuturor lucrurilor gustoase pe care bunicii noștri de la sate le pregăteau când eram în vacanță la ei, gusturi pe care astăzi le căutăm cu nostalgie în fiecare farfurie.

CITEŞTE ŞI: Se întrerupe apa, mâine, în mai multe localități din județ! Aquatim spală rețelele de distribuție

Aceste arome nu s-au pierdut, iar oamenii care se străduiesc în continuare să le păstreze sunt susținuți și promovați de Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I“ din Timișoara prin intermediul AgroVillage Banat.

Aici este locul în care, în fiecare weekend, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 8:00 – 14:00, producători locali din județ și județele învecinate aduc spre vânzare produse de sezon, din culturile proprii, pentru timișoreni.

„După principiul ‹din fermă, în farfurie› ne dorim să oferim timișorenilor posibilitatea de a avea acces la o hrană sănătoasă, din proximitate, iar micilor producători șansa de a-și valorifica munca și pasiunea investite în ceea ce fac”, spune Cosmin Popescu, rectorul Universităţii de Științe ale Vieții “Regele Mihai I” Timișoara.

Lapte de măgăriță din Câlnic – Caraș Severin, brânză din Alioș, roșii din Moroda – Arad și din Timiș, legume din Ohaba Fogaci sau produse de patiserie tradițională din Ghiroda sunt doar câteva dintre bunătățile pe care micii producători le aduc din satele bănățene spre vânzare.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Două mașini și un tir, implicate într-un accident! Un copil de 7 ani a ajuns la spital

Preparate din carne, produse apicole și flori se mai pot găsi, direct de la cei care le-au produs, în AgroVillage, târgul de produse agroalimentare situat pe Calea Aradului nr.119, în curtea Universității Științele Vieții “Regele Mihai I” – USVT.

„Ceea ce diferențiază AgroVillage de alte locuri de vânzare este faptul că acești producători sunt verificați de noi pe teren, ceea ce garantează în acest fel sursa produselor”, explică reprezentanții Piețe 24, parteneri în proiectul de promovare a producătorilor locali.

La o lună de la deschidere, prin AgroVillage au trecut peste 50 de producători locali din Banat, iar organizatorii se pregătesc să lanseze la finalul acestei luni un festival tematic de sezon.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.