Skip to main content

S-a hotărât! Dominic Fritz și-a depus dosarul pentru a deveni cetățean român!

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz vrea cetățenie română! A început deja demersurile iar primul pas a fost făcut astăzi când și-a depus dosarul.

Dosarul edilului urmează să fie verificat la Autoritatea Națională pentru Cetățenie și, dacă totul este în regulă, Fritz va fi invitat la interviu. Dacă și acesta decurge bine va obține cetățenia. Tot procesul va dura însă câteva luni.

„Așa arată zâmbetul unui român în devenire. Azi mi-am depus dosarul pentru dobândirea cetățeniei române. Adevărul este că de mult mă simt unul de-al vostru. Să am și un pașaport românesc va fi confirmarea oficială pentru un fapt simplu: Cu bune, cu rele, cred în România și în potențialul său. Iubesc această țară și vreau să-i croiesc soarta împreună cu voi toți. Mulțumesc România pentru această călătorie extraordinară la care m-ai invitat când am călcat pentru prima oară pământul tău, la 19 ani. Și mulțumesc Europa că mă lași să fiu timișorean din Pădurea Neagră, român german și, mai ales, om liber printre oameni liberi”, a spus Dominic Fritz, pe pagina sa de facebook.

Dacă Fritz își va primi cetățenia română acest lucru îi va oferi dublă cetățenie, întrucât primarul Timișoarei nu va renunța nici la cea germană.

Dominic Fritz s-a născut în Germania și a ajuns pentru prima oară în România, în 2003, după ce a terminat liceul. A lucrat un an ca voluntar la o casă de copii din cartierul Freidorf. Acolo a învățat și limba română. S-a întors câtiva ani mai tâziu, implicându-se într-o serie de proiecte sociale, iar în 2020 a candidat pentru fucția de primar al Timișoarei, când a fost și ales.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.