Skip to main content

S-a găsit soluția pentru mutarea Maternității Odobescu! Va funcționa în noua locație, de luna viitoare

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Primarul Timișoarei anunță că a ajuns la un acord de principiu pentru relocarea Secției de Obstetrică a Maternității Odobescu.

Aceasta va fi mutată în clădirea fostei maternitărți private President, care are o suprafață de 1.873 mp, patru săli de operație dotate cu aparatură medicală și saloane cu o capacitate totală de 60 de locuri.

Imobilul este gata dotat, inclusiv cu paturi în saloane, și poate fi folosit imediat după relocare.  

„După câteva săptămâni intense de negocieri pentru mai multe potențiale locații, ieri seară am ajuns la un acord de principiu pentru un spațiu unde a funcționat deja o maternitate. Este cea mai bună din opțiunile pe care le-am avut. Așa cum am promis atunci când am închis Odobescu, noul spațiu va oferi condiții mult mai bune decât ce am lăsat în urmă. Și de fapt, exact asta am căutat, un loc bun pentru mame și nou născuți. Din păcate, nepăsarea zecilor de ani care au condus la situația critică de la Odobescu a fost speculată într-un mod cinic, la fel și disperarea legitimă a mamelor și a personalului medical. Dar tocmai pentru a nu ajunge din nou în situații ca la Odobescu cer Guvernului să sprijine financiar proiectul Timișoarei pentru un nou spital municipal modern, la care lucrăm cu Banca Mondială”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Raportul de evaluare a clădirii situate pe str. Franyó Zoltán, nr. 6, va fi aprobat astăzi de Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal.

Pe baza raportului de evaluare, spitalul va încheia un contract de închiriere pentru 3 ani, iar cauzele exacte vor fi stabilite în zilele următoare.

În paralel, Primăria anunță că pregătește, împreună cu Spitalul Municipal, relocarea Maternității Odobescu, astfel încât activitatea medicală să fie reluată începând cu luna martie.

Reamintim că Secția de Obstetrică a fost închisă, la finalul anului trecut din cauza problemelor structurale majore ale imobilului vechi de 120 de ani în care funcționa, în baza unui contract de închiriere. Expertiza tehnică a evidențiat faptul că problemele nu pot fi rezolvate prin simple reparații.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Dacă visezi să îți vezi copilul într-un loc unde educația înseamnă mai mult decât studierea unor materii de bază, iar cei care îi ghidează pașii să fie adevărate modele, atunci hai să descoperi Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara.
Primul elevator destinat persoanelor cu dizabilități din Timișoara a fost donat Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Timiș.
Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională anunță începerea înscrierilor la o nouă serie a cursului online de formator – Cod COR  242401.
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la ediția anuală a Galei Investitorilor Italieni din România, organizată la Timișoara.
După aproape patru luni în care a putut fi admirată la Muzeul de Artă din Timișoara, expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” a ajuns la final, iar cele 43 de lucrări au fost transportate înapoi, în Italia.