Români, suedezi şi sirieni au pus la cale o reţea de trafic de migranţi! Acum au ajuns în spatele gratiilor

O grupare specializată în traficul de migranţi, destructurată de poliţiştii de frontieră timişeni.

Poliţiştii de frontieră au reținut mai mulți cetăţeni din România, Suedia şi Siria, specializați în traficul de migranţi.

De la începutul lunii octombrie politistii de frontieră au fost cu ochii pe gruparea respectivă. Pe timpul investigaţiilor s-a stabilit că gruparea acționa într-un mod  organizat şi că persoanele implicate racolau tineri de origine afro-asiatică pentru a-i trece fraudulos frontiera din Serbia în România, pentru ca apoi să ajungă în ţări din Spaţiul Schengen.

În cursul zilei de 2.12.2017, în urma organizării unei acțiuni pe linia combaterii migrației ilegale și a infracționalitații transfrontaliere, pe raza municipiului Timișoara, au fost reţinuţi trei cetăţeni români, având vârste cuprinse între 21 și 24 de ani, unul din Suedia în vârstă de 40 de ani şi unul din Siria de 24 de ani”, spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Traficanţii solicitau de la fiecare migrant sume de bani cuprinse între 100–200 euro pentru a-i ajuta să treacă fraudulos frontiera. Comunicarea între traficanți și migranți făcându-se prin mesaje, folosind platforme de comunicare online.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș. Cei cinci bărbați în cauză fiind reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată în cursul zilei de astăzi cu propunere de arestare preventivă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Galerie foto: S-au aprins luminile, în Parcul Botanic din Timişoara!

Peste de corpuri de iluminat au fost pornite în această seară, în Parcul Botanic din Timişoara, pentru prima dată în istoria sa.

Sentinţă definitivă! USR-ista Aida Szilagyi este în ilegalitate! Fritz trebuie să dispună demolarea blocului construit de aceasta

Judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara au dat astăzi, veridictul final, în dosarul în care consiliera locală Aida Szilagyi este acuzată de vecini, că a ridicat ilegal, un bloc de locuinţe.

Pregătirile pentru deschiderea Parcului Crăciunului, în linie dreaptă!

Zeci de mii de luminițe, obiecte supradimensionate, brăduți zburători și butaforii 3D încep să prindă viață la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

„Monstruoasa coaliţie PSD-USR se extinde!” Nica vorbeşte despre o căsătorie între partide de acelaşi sex

Lupta electorală devine tot mai aprigă în localităţile conduse de primari interimari, cum este şi cazul comunei Giroc.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.