Skip to main content

Români, suedezi şi sirieni au pus la cale o reţea de trafic de migranţi! Acum au ajuns în spatele gratiilor

O grupare specializată în traficul de migranţi, destructurată de poliţiştii de frontieră timişeni.

Poliţiştii de frontieră au reținut mai mulți cetăţeni din România, Suedia şi Siria, specializați în traficul de migranţi.

De la începutul lunii octombrie politistii de frontieră au fost cu ochii pe gruparea respectivă. Pe timpul investigaţiilor s-a stabilit că gruparea acționa într-un mod  organizat şi că persoanele implicate racolau tineri de origine afro-asiatică pentru a-i trece fraudulos frontiera din Serbia în România, pentru ca apoi să ajungă în ţări din Spaţiul Schengen.

În cursul zilei de 2.12.2017, în urma organizării unei acțiuni pe linia combaterii migrației ilegale și a infracționalitații transfrontaliere, pe raza municipiului Timișoara, au fost reţinuţi trei cetăţeni români, având vârste cuprinse între 21 și 24 de ani, unul din Suedia în vârstă de 40 de ani şi unul din Siria de 24 de ani”, spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Traficanţii solicitau de la fiecare migrant sume de bani cuprinse între 100–200 euro pentru a-i ajuta să treacă fraudulos frontiera. Comunicarea între traficanți și migranți făcându-se prin mesaje, folosind platforme de comunicare online.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș. Cei cinci bărbați în cauză fiind reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată în cursul zilei de astăzi cu propunere de arestare preventivă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.