Skip to main content

Riana Savu și Eduard Miclea, studenți ai Facultății de Muzică și Teatru, din cadrul UVT, au câștigat primele două premii la Concursul Internațional de Flaut „Marcel Moyse”!

Comunitatea academică a Universității de Vest din Timișoara anunță rezultatul excepțional obținut de studenții Facultății de Muzică și Teatru, Riana Savu și Eduard Miclea, câștigători ai primelor două premii la Concursul Internațional de Flaut „Marcel Moyse” de la Sofia, Bulgaria.

Alături de cei doi studenți ai clasei de flaut a profesorului Matei Ioachimescu de la Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, la concursul organizat la Sofia, a participat și studenta Bella Moisa, calificată în finala acestui concurs.

Concursurile internaționale sunt locuri de vibrație artistică unde se lansează tinerii studenți talentați, care au ocazia de a-și arăta virtuozitatea și de a se face vizibili ca viitori artiști strălucitori ai scenelor muzicale. Îi felicit pe studenții Facultății de Muzică și Teatru, Riana Savu și Eduard Miclea, câștigători ai premiilor întâi și doi în competiția internațională de la Sofia, atât pentru evoluția lor convingătoare din concurs, cât și pentru că reprezintă modele ale reușitei artistice, încurajându-i pe mulți dintre colegii lor să îndrăznească mai mult și să participe la astfel de întâlniri internaționale ale artelor muzicale”, a transmis rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Prestigiosul Concurs Internațional de Flaut „Marcel Moyse” este organizat de New Bulgarian University din Sofia, cu un juriu format din mari personalități ale scenelor internaționale: Sir James Galway, Jeanne Galway, Tadeu Coelho, Luisa Sello, Matthias Ziegler, Guoliang Han.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.