Reacţia consilierului local, Luminiţa Ţundrea, după demiterea Guvernului Orban

Adoptarea moţiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului Orban, după numai trei luni de la instalare, aduce un val de reacţii pro şi contra, din partea oamenilor politici.

Printre aceştia se numără şi consilierul local PSD, Luminiţa Ţundrea, care consideră că jocurile PNL nu fac altceva decât să creeze instabilitate pe toate palierele vieţii politice, administrative şi economice ale României.

CITEŞTE ŞI: Șapte școli din Timiș închise, după ce au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic! Cursurile vor fi recuperate ulterior

“Guvernul Orban si Efectul Dominoului

Instabilitatea politică din România a atins cote cu totul neobișnuite zilele acestea, spre deliciul presei și stupefacția cetățeanului de rând care urmărește uluit derularea evenimentelor, nemaiînțelegând nimic. Se creează și recreează teorii conspiraționiste, mergând de la oculte parteneriate între partidele parlamentare, până la intervenții străine, un joc în care se amestecă servicii secrete, actori autohtoni sau internaționali, americanii, rușii sau Uniunea Europeană și așa mai departe.
Roata se întoarce, spune o vorbă din bătrâni, pentru că întotdeauna vei culege ceea ce ai semănat. Când se instala triumfător la putere în toamna anului trecut, Guvernul Orban părea să exprime doleanțele tuturor celor care, nemulțumiți de Partidul Social Democrat au privit plini se speranță la figurile paternal autoritare ale liberalilor, care promiteau să instaureze ordinea și disciplina pe tărâmul mioritic.

În politică, la fel ca în viață, e un mare pericol să creezi așteptări nerealiste. Pentru liberali însă, acest principiu nu pare să reprezinte o problemă.  În ultimii 30 de ani și-au fundamentat discursul doar pe instigarea la ură și intoleranță la adresa opozanților politici și în principal contra PSD.

Sub pretextul libertății de exprimare, s-au proferat înjurături, au fost aplicate etichete, în campanii organizate științific de punere la colț sau de distrugere a tuturor celor care incomodau și, mai ales, a liderilor partidelor opozante. Nimeni nu a scăpat neșifonat din jihadul penelist cu specific balcanic. Bietul român, de altfel o persoană neconflictuală de felul său, a fost hipnotizat de efervescența protestelor de stradă – unde a găsit un teren propice de defulare a necazurilor sale cotidiene, putând să dea liniștit vina pe sistem nu doar pentru salariul prea mic sau factura de întreținere la bloc, ci și pentru nevasta pisăloagă, ori vecinul certăreț.

La pomul lăudat însă nu e indicat să mergi cu căruța. În nici 3 luni de guvernare, singura preocupare a executivului liberal, a fost să schimbe complet (după modelul băsist) aparatul administrativ din ministere, toți managerii companiilor de Stat, numind pe repede-înainte diverse personaje, din care cele mai multe lipsite de orice experiență în domeniu. Operațiunea de Salvare a României de Dușmanii Poporului (nimic nou sub soare, nu-i așa?) a fost încununată de succes, și totuși, ce să vezi, nu s-a schimbat nimic în realitatea cotidiană.

Un singur lucru nu a fost prevăzut, și anume că etichetele de mincinoși, noaptea ca hoții, sau incompetenți vor rămâne adânc întipărite în conștiința românilor, care au privit șocați cum lupul s-a făcut paznic la oi, cum aceeași demagogi care își blamau în urmă cu câteva luni adversarii, repetă exact aceleași greșeli pe care le condamnau anterior .      
Puterea e o haină grea pe care nu o poate îmbrăca oricine. Realitatea evidentă este că liberalii și-au dorit-o NU pentru că aveau soluții mai eficiente de modernizare a României, sau de creștere a bunăstării cetățenilor săi. Nici măcar pentru sprijinirea mediului de afaceri – discurs cu care defilează ideologic de ani de zile fără să facă nimic concret.

Realitatea este că din ciolanul gustos al Bugetului de Stat era nevoie să fie hrănite gurile flămânde ale clientelei politice înfometate de cei trei ani de opoziție, ceea ce s-a încercat a fi realizat încă din prima lună de guvernare. Doar că românul anului 2020 nu mai este inocent din punct de vedere politic. El este informat, se documentează și înțelege că a fost păcălit din nou de liberali. El vede că guvernul Orban a demolat cu scandal guvernul Dăncilă doar pentru a-și satisface interesele imediate.

Lumea s-a schimbat fundamental  și este într-o continuă schimbare accelerată. Mă întreabă prietenii nedumeriți ce se întâmplă cu politica din România. Cât de greu le este politicienilor să înțeleagă că puterea nu se ia ci se merită, că rolul lor este de a construi și nu de a distruge și că au fost mandatați de oameni ca să gestioneze eficient bunurile noastre, ale tuturor.

Când semeni vânt culegi furtună. Efectul de domino al moțiunii de cenzură din toamnă s-a propagat implacabil și asupra gălăgiosului guvern liberal și din păcate se va propaga în continuare în virtutea legilor nescrise ale naturii, amplificând instabilitatea politică și economică pe care a generat-o un grup de indivizi iresponsabili și inconștienți.

Poate că doar alegerile anticipate din vară mai pot opri tăvălugul confruntărilor politice și pot repune România pe un făgaș de normalitate…”, spune Luminiţa Ţundrea.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

Foto şi Video: Retragere cu torţe, la finalul sărbătorii de 1 Decembrie, de la Timişoara

În urmă cu puţin tim, la Timişoara s-au încheiat manifestările dedicate Zilei Naţionale a României.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.