Skip to main content

Reabilitarea Ceasului Floral din Timișoara, blocată de ani de zile, deși are și mecanism de funcționare și proiect tehnic! Fostul viceprimar Cosmin Tabără acuză indiferența administrației locale!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Proiectul privind refacerea Ceasului Floral din Timișoara bate pasul pe loc!

Au trecut aproape doi ani de când doamnele din Clubul Lions Diamond Timișoara au adunat fondurile necesare pentru mecanismul de funcţionare al obiectivului, care a fost comandat, plătit, livrat și chiar și donat Primăriei.

Însă, pentru a fi şi montat, erau necesare lucrările de reabilitare. Chiar și pentru asta treaba era deja făcută, căci exista un proiect realizat de vechea administrație locală, deci lucrurile ar fi trebuit să se desfășoare într-un ritm alert. Numai că, actuala conducere a Primăriei nu a agreat expertiza deja existentă și a decis să realizeze un nou proiect pentru repunerea în funcțiune a Ceasului Floral.

Ca să pună lucrurile în mişcare cât mai rapid, Ramona Olteanu, președintele Clubului Lions de la acea vreme, s-a oferit să doneze municipalităţii şi un proiect nou, dar nici această iniţiativa nu pare să fi fost bine primită de administraţia locală.

Din acest motiv, Cosmin Tabără acuză conducerea Primăriei de indiferență. El spune că s-a ocupat îndeaproape de Ceasul Floral și că a făcut demersurile necesare pentru demararea proiectului, care a fost pasat către SC Horticultura SA, care „așteaptă doar comanda” pentru a începe lucrările. De atunci însă au trecut vreo doi ani și nu s-a întâmplat nimic.

„Ceasul floral este unul dintre punctele de reper ale orașului, care zace în indiferență. Nu poate fi vorba despre altceva, atâta timp cât investiția în refacerea lui este una minoră pentru un oraș ca Timișoara. În urmă cu mai bine de trei ani, am preluat acest subiect și am încercat să-l “urnesc” în Primărie pentru a fi reabilitat. S-a considerat mereu că proiectul existent nu “este ce trebuie”, motiv pentru care trebuia făcut altul. Până atunci, societatea civilă s-a mobilizat, iar Lion Diamond a organizat un eveniment la care au participat multe personalități ale orașului, donând suma necesară – aproximativ 25.000 de euro – pentru achiziționarea mecanismului ceasului. Ramona Olteanu s-a ocupat de achiziție. Ulterior, am semnat personal dispoziția de acceptare a donației către Primărie, astfel că, astăzi, Timișoara are un mecanism nou-nouț pentru acest ceas! Mai târziu, am avut câteva întâlniri cu celălalt viceprimar pentru a trece la etapa a doua, expertizarea construcției existente (deși exista deja o expertiză din perioada vechii administrații). Am acceptat totuși să continuăm discuțiile pentru realizarea proiectului. S-a hotărât ca noul proiect să fie realizat de SC Horticultura SA. De atunci au trecut mai bine de doi ani și nu s-a mai întâmplat nimic, deși conducerea Horticultura așteaptă doar “comanda” pentru a începe lucrările”, a scris Cosmin Tabără, fostul viceprimar al Timișoarei și actual consilier local, pe pagina sa de facebook.

Tabără subliniază și importanța Ceasului Floral pentru timișoreni și spune că va cere personal în Consiliul Local bani pentru a readuce la viață obiectivul.

Anul acesta, ceasul floral trebuie refăcut împreună cu zona adiacentă! Este anormal ca mizeria de sub el să facă parte din peisajul orașului, la fel cum este incorect față de Timișoara să nu reabilităm un simbol al orașului. Să ne amintim că, alături de Fântâna cu Pești, Dioda, Operă, ceasul floral era unul dintre locurile de întâlnire pe vremea când nu existau telefoane mobile… și apărea în fotografii și vederi ca un simbol al Timișoarei. Azi, poate pentru unii nu reprezintă mare lucru, dar pentru timișorenii născuți aici, ceasul floral este un simbol. La buget trebuie prevăzuți bani pentru Horticultura, astfel încât să includă refacerea ceasului floral. Voi cere personal asigurarea acestui buget!”, a completat Cosmin Tabără.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Misiunea Economică și Comercială a Israelului la București și Ambasada Statului Israel în România, în colaborare cu partenerul strategic Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează un seminar online axat pe tehnologii agricole destinate celor care cultivă legume, fructe și flori în seră, sub genericul „Tehnologii israeliene pentru sere și solarii”.
MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.