Skip to main content

Rata șomajului scade ușor, în Timiș! Câte persoane sunt în căutarea unui loc de muncă?

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș anunță o ușoară scădere a ratei șomajului în județ.

Dacă în luna decembrie a anului trecut, rata șomajului era de 1,08%, la sfârșitul lunii ianuarie a ajuns la 1,06%.

Astfel că, în ianuarie, conform datelor AJOFM, la nivelul județului, au fost înregistrați 3557 de șomeri în baza de date a instituției, comparativ cu luna precedentă, când în evidențe apăreau 3610.

Din numărul total de șomeri din Timiș, 1928 beneficiază de indemnizație de șomaj și toate persoanele înregistrate în evidențele agenției beneficiază de servicii de mediere și consiliere profesională în mod gratuit.

Situația șomerilor în funcție de studii conform datelor statistice:

  • cu nivel de instruire primar, gimnazial și profesional – 2269 șomeri – 63,79%
  • cu nivel de instruire liceal și postliceal – 795- 22,35%
  • cu nivel de instruire universitar – 493- 13,86%

„Agenția colaborează activ cu angajatori din județul Timiș pentru a facilita procesul de recrutare și a reduce astfel numărul șomerilor. Pentru mai multe informații, persoanele interesate se pot prezenta la sediul central al AJOFM Timiș sau punctele de lucru din județ”, transmit reprezentanții AJOFM Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Misiunea Economică și Comercială a Israelului la București și Ambasada Statului Israel în România, în colaborare cu partenerul strategic Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează un seminar online axat pe tehnologii agricole destinate celor care cultivă legume, fructe și flori în seră, sub genericul „Tehnologii israeliene pentru sere și solarii”.
MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.