Skip to main content

Protest spontan la Casa Județeană de Pensii Timiș! Anagajații sunt nemulțumiți că salariile nu vor fi majorate de la 1 ianuarie!

Protest spontan, astăzi, la Casa Județeană de Pensii Timiș.

Angajații sunt nemultumiți de faptul că Guvernul nu le mărește salariile de la 1 ianuarie, așa cum era promis.

Majorarea se va face în schimb, în două etape. Prima, în ianuarie și cea de-a doua în iunie, anul viitor.

Salariații Casei de Pensii acuză executivul că nu respecta promisiunile făcute la negocieri și ca ”ii duce cu zaharelul”.

Acțiunea de protest vine după ce astăzi, liderii sindicali au participat la ședința Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, însă rezultatele discuțiilor nu au fost cele așteptate de ei.

S-a încheiat ședința Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Ne-am manifestat încă o dată indignarea și profunda nemulțumire. Am solicitat adoptarea proiectului de OUG pus în circuit în data de 6 decembrie 2023 și astfel să fie respectată prima etapă a celor convenite. Considerăm că dialogul instituțional realizat s-a făcut prin respectarea între părți și a celor convenite. Noi nu facem calcule politice, ne-am căutat drepturile prin acțiuni de protest asumate și o vom face ori de câte ori va fi necesar. Din păcate, am fost aduși în această situație tot datorită deciziilor politice. Solicităm respectarea celor convenite, adoptare proiectului de OUG cu privire la instituțiile MMSS din 6 decembrie 2023!”, au transmis reprezentații Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii.

Angajații Casei de Pensii spun că ar putea relua greva generala din 3 ianuarie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.