Skip to main content

PROTEST SPONTAN! Angajații de la Mediu și-au întrerupt activitatea

Angajații de la Mediu și-au întrerupt activitatea în această dimineață! 

Salariații Agenției pentru Protecția Mediului Timiș şi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş, alături de alți colegi din cadrul Agențiile de Protecția Mediului din țară și cu susținerea Federației Sindicatelor Unite din Mediu, și-au întrerupt activitatea astăzi, între orele 10:00 – 12:00. Oamenii sunt nemulțumiți de adâncirea inechităților salariale din sistemul public.

protest 1

În prezent, salariile angajaților Agenției pentru Protecția Mediului Timiș sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care alți bugetari le-au crescut salariile. Aici vorbim despre angajații Direcțiilor Sanitar-Veterinare Județene, Caselor de Asigurări de Sănătate Județene, Caselor Județene de Pensii, Agențiilor Județene pentru Plăți și Prestații Sociale, 

Situația salariilor nete (inclusiv sporuri) ale angajaților APM Timiș, majoritatea absolvenți de studii superioare, în care sunt cuprinse sporul de doctorat și sporul pentru munca în condiții vătămătoare, se prezintă astfel:

– director executiv – 3.114 lei;
– șef serviciu – între 2.767 lei și 2798 lei;
– șef birou – 2.676 lei;
– consilier superior – între 1.931 și 2.339 lei;
– consilier principal – între 1.412 și 1.702 lei;
– referent de specialitate – 1.877 lei
– referent superior – între 1.162 și 1.352 lei;

Pe tema aplicării unitare a deciziei Curții Constituționale nr.794/15.12.2016, ne-am adresat în scris conducerii APM Timiș, care ne-a comunicaț demersurile facute de instituțiile ierarhic superioare, respectiv Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Ministerul Mediului. Ministerul Mediului ne-a infromat că a solicitat punctul de vedere de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale, acest lucru nu rezolvă cu nimic solicitările noastre. Considerăm că până la acest moment revendicarile noastre nu au fost soluționate, asfel încât suntem cea mai discriminată și nesusținută guvernamental categorie de salariați plătiți din fonduri publice”, spun protestatarii.

protest 2

Astăzi, angajații de la Mediu din Timiș au transmit și o SCRISOARE DESCHISĂ prim – ministrului României, Sorin Grindeanu, prin care își exprimă nemulțumirea în ceea ce privește salariile mici de care beneficiază de 9 ani. Oamenii solicită totodată majorarea salariilor astfel încât cuantumul acestora să fie adus la nivelul celorlalți bugetari.

Nu considerăm că este firesc să fim discriminați ca și categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, toți angajații agențiilor județene și ai agenției naționale pentru protecția mediului însumând 1845 de salariați în prezent”, mai spun revoltați protestatarii.

Dacă revendicarile acestora nu vor fi soluționate favorabil, angajații de la mediu sunte decişi să declanşeze conflictul colectiv de muncă și să își întrerupă activitatea pe timp nelimitat.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un nou centru medico-social va fi amenajat în Timișoara, cu fonduri europene. Acesta urmează să asigure îngrijiri medicale pentru bolnavii cronici, pentru pacienții post-operatori, dar și pentru cei care au nevoie de îngrijiri paliative specializate.
Asociația „Teatru pentru Tine” prezintă spectacolul „Petrecere în pijamale”, o producție educativă și captivantă, care aduce în prim-plan talentul, creativitatea și prietenia dezvoltată în cadrul unui grup de elevi ai școlii din Ghiroda.
Accident cumplit, în urmă cu foarte puțin timp, pe strada Timotei Cipariu din Timișoara, unde un bărbat a căzut în gol de la o înălțime de 11 metri.
Filarmonica Banatul din Timișoara continuă demersurile incluzive începute alături de Asociațiile „Copii și Zâne” și „Supereroi printre noi” prin organizarea unui recital de colinde dedicat persoanelor cu diverse nevoi speciale și aparținătorilor lor.
A fost nevoie de 52 de termene întinse pe patru ani și de zeci de declarații și audieri, pentru ca magistrații de la Tribunalul Timiș să ia o decizie în dosarul instrumentat de DNA privind restituirea ilegală a unor imobile din Timișoara.