Skip to main content

Proiectul de lărgire a drumului de la Dumbrăvița la autostradă, în stand-by! Stâlpii de troleibuz, principala problemă

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Lărgirea drumului ce leagă Timișoara de autostradă, prin Dumbrăvița, blocată de Primăria Timișoara!

Consiliul Județean vrea să depună pentru finanțare pe bani europeni proiectul, însă există o problemă: cea a stâlpilor de troleibuz pe care ar trebui să-i mute Primăria Timișoara. Însă, cei din Primăria în loc să găsească o soluție pentru ca proiectul să nu stea în loc, Nicolae Robu a trimis o adresă Consiliului Județean prin care solicită preluarea tronsonului de 16 km, pentru a realiza Primăria Timișoara lucrarea.

CITEȘTE ȘI: Nume noi în Consiliul Județean Timiș! Despre cine este vorba?

Am trimis o adresă în atenția domnului Călin Dobra în care am cerut să transfere în proprietatea sau administrarea Primăriei Timișoara niște obiective care nu prezintă importanță în strategia Consiliului Județean. Unul dintre obiectivele despre care vorbim este drumul dintre Dumbrăvița și Autostrada A1, Vor să facă această lucrare pe fonduri europene. Vor să ne prindă 2021 fără record la autostradă. Hai să trecem acel drum de 16 km la Primăria Timișoara, și vom investi de la bugetul local. Noi facem 100 de km pe an, ce înseamnă 16 km?!”, spunea în urmă cu o săptămână primarul Nicolae Robu.

Președintele Consiliului Județean spune că Primăria nu poate prelua drumul pentru că aparține de altă unitate administrativă, dar crede că edilul Timișoarei ar putea da o mână de ajutor în realizarea acestui proiect.

CITEȘTE ȘI: ATENŢIE, şoferi! Un drum important se închide, pe timp de zi, în 1 şi 2 iulie

Este delicată problema pe raza comunei Dumbrăvița șiîn mod special cu Primăria Timișoara. Fac un apel la domnul primar Robu să vină în sprijinul acestui proiect, nu cu a prelua drumul, pentru că nu se poate așa ceva fiind pe raza unei alte unități administrative, ci în a ne sprijini în situația delicată cu stâlpii care au fost montați în cadrul proiectului privind linia de troleibuz. Este o problemă delicată pentru că acei stâlpi trebuie mutați, ei sunt în inventarul Primăriei Timișoara, dar sunt convins că toți avem același interes de a realiza această investiție și sper să o scoatem la capăt”, spune președintele CJT Călin Dobra.

CITEȘTE ȘI: Cei de la RATT sunt multifuncționali! Vor să se ocupe și de iluminatul din Timișoara

Termenul până la care se mai pot depune proiecte pentru finanțare europeană, în prima sesiune, este 13 iulie. Conducerea CJT spune că a depus o solicitare oficială către Primăria Timișoara, iar echipele tehnice din cele două instituții au discutat deja pe acest subiect.

Stâlpii ar trebui mutați pe banii primăriei, dar ne asumăm și acest lucru pentru a realiza proiectul, să-i mutăm din banii Consiliului Județean. Este o piedică dar poate fi depășită. De aceea n-am depus proiectul la ADR, tocmai în ideea de a rezolva toate situațiile care pot apărea pe parcurs. Prima sesiune de proiecte se încheie în 13 iulie, după ce se vor analiza toate proiectele, se vor face toate licitațiile și mai mult ca sigur va rămâne o sumă de bani după ce se vor încheia contractele de lucrări, se va deschide cea de-a doua sesiune, dar nu știm când se va întâmpla. Noi facem toate demersurile pentru a-l depune până în 13 iulie. Am depus o solicitare la Primăria Timișoara de aproximativ o lună de zile, am avut discuții, am trimis și echipa tehnică la Primărie, s-a discutat și acum caută varianta pentru a rezolva această situație, cred că de aici i-a năzărit ideea domnului primar să preia el drumul și să-l facă. Mai bine ar muta stâlpii și va fi mai simplu”, mai spune Dobra.

Valoarea proiectului este de aproximativ 20 de milioane de euro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Pompierii au fost solicitați, în această după amiază, să intervină pentru stingerea unui incendiu puternic ce a cuprins anexa unei case și care amenința să se extindă și la locuința din apropiere.
Delegația Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, condusă de către secretarul general, Marcel Miclău, a participat la Varșovia, la cea de-a 23-a reuniune a Consiliului de administrație al Rețelei Serviciilor Publice de Ocupare din Uniunea Europeană.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest organizează seminarul de informare privind oportunitățile de finanțare oferite în 2025 prin Planul Strategic PAC 2023-2027.
Societatea de Transport Public Timișoara informează că, sâmbătă, 14 iunie, circulația ambarcațiunilor de transport public local pe Canalul Bega va fi suspendată temporar între orele 08.00 și 14.00.
Sâmbătă, 14 iunie, de la ora 9:00, Parcul Alpinet din Timișoara (în spatele Catedralei) găzduiește cea de-a noua ediție Make it! Race it! Recycle it!, evenimentul nonconformist care aduce pe Bega bărci construite din materiale reciclabile și multă, multă imaginație.
Atelierele consultative cu timișorenii, pentru identificarea celor mai bune soluții pentru restaurarea și valorificarea Sinagogii din Fabric s-au încheiat. Acum, Primăria, în parteneriat cu World Monuments Fund, a demarat procesul de elaborare a temei de proiectare a obiectivului.
Proiectul PEDA GREEN devine realitate! Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara dă startul unui demers educațional verde și inovator prin care va fi transformată curtea școlii într-un spațiu viu de învățare în aer liber!
Bastionul Theresia devine din nou epicentrul distracției în Timișoara! În weekendul 14-15 iunie, publicul este invitat la două seri de concerte live în cadrul seriei de evenimente Bastion By Merlin.