Skip to main content

Proiecție de filme, istorisiri, muzică și dans, toate sub cerul liber! Muzeul Satului Bănățean te invită la o seară plină de voie bună și relaxare

Muzeul Satului Bănățean organizează un eveniment de excepție, la care sunt așteptați toți timișorenii care vor să afle povești despre orașul de pe Bega, dar și să se distreze ascultând muzică și ieșind la dans.

Evenimentul va începe mâine, de la ora 17:00, cu o proiecție de filme documentare realizate de Adriana Babeți, din seria ”Timișoara. Harta secretă” și anume:

”Să curgă bere pe Bega!” și ”Licori în cetate” – despre istoria berii din regiune, care începe cu aproape 1000 de ani în urmă, la Cenad; despre producătorii și negustorii de alcooluri și apoi despre frontul temperanței, ba chiar al abstinenţei. Pe de-o parte, chefliii, dar şi scriitorii şi artiştii, pe de altă parte, Asociația Femeilor cu Bărbați Bețivi, Asociaţia bunilor templieri, revista Abstinența și Asociația Alcoolicilor Anonimi.

”Amicii publici” – aventura celebrei „femei în roșu” din Banat, cea care l-a predat FBI-ului pe, la un moment dat, inamicul public nr.1 al Americii, John Dillinger. Acest episod din Harta secretă dezvăluie nu doar adevărata poveste a acestei femei, Ana Cumpănaș (1889-1947), din Comloșu Mare, devenită în SUA Anna Sage, ci și adevărata istorie a romanului Femeia în roșu, scris la Timișoara de trei autori: Adriana Babeți, Mircea Mihăieș și Mircea Nedeleciu.

Seria activităților va continua cu un recital de chitară susținut de muzicienii Ilie Stepan și Horea Crișovan.

Totodată, seara nu va fi lipsită nici de povești și prietenie la un vin din pahare de sticlă și la un paprikaș, urmate de o horă câmpenească, la care sunt așteptați toți cei cre vor fi prezenți.

Intrarea este liberă, deci dacă vrei și tu o seară plină de distracție, nu ezita să îi iei pe cei dragi cu tine și să vă bucurați împreună de eveniment.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.