Proiecte grandioase de viitor, în Timiș! O nouă sală polivalentă, stadion, bazine de înot și o maternitate nouă

Investiții grandioase se anunță în perioada următoare în județul Timiș.

Președintele Consiliului Județean, Călin Dobra, a anunțat câteva dintre proiectele de viitor pe care le are și pe care vrea să le demareze chiar din acest an, atât cât este posibil. Momentat sunt bani prevăzuți în bugetul județului pentru întocmirea documentației necesare. Printre proiectele importante de viitor, ce vor fi realizate la nivelul județului se numără o sală polivalentă nouă, un stadion modern, o nouă maternitate, dar și opt bazine de înot în toate orașele din Timiș.

Am creionat lista de investiții ale Consiliului Județean, listă care are o valoare de 205 milioane de lei. Presupune foarte multe investiții interesante, Sala Polivalentă de 16.000 de locuri pentru care am alocat în prima fază 180.000 de lei pentru documentație, este în atribuțiile Companiei Naționale de Investiții de a realiza proiectul și execuția. Spitalul de Obstertrică și Ginecologie, noua maternitate, pentru care am alocat 203.000 de lei tot pentru documentație, pentru că proiectul este depus și de această dată la Compania Națională de Investiții. Locuințele ANL din zona Girocului, am alocat bani, 225.000 de lei, pentru documentație, pentru că proiectul va fi realizat de Agenția Națională de Locuințe, vor fi 88 de unități locative, iar aici avem obligația de a preda 50% din locuințe spre Ministerul Apărării, deoarece de aici avem terenul. Mai pregătim documentația pentru un stadion nou, 225.000 de lei am alocat pentru acest lucru. Un alt proiect la care țin foarte mult și aș vrea să reușesc implementarea lui pe parcursul întregului mandat, și anume realizarea unor bazine de înot în județul Timiș, în mod special în orașe. Am avut deja discuții cu primarii de orașe și vrem să mergem pe un model pe care îl are Compania Națională de Investiții, și anume primăriile să pună teren la dispoziție către CJT, în acelați timp să își asume că la finalizarea investiției, gestionarea acestei investiții, adică intreținerea”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Deocamdată nu se știe când vor fi finalizate proiectele Consiliului Județean, însă liderul CJT da asigurări că vor fi gata până în 2021, când Timișoara va deveni capitală culturală europeană.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Și tu poți fi ajutorul lui Moș Crăciun pentru ca acesta să ajungă la fiecare copil ucrainean refugiat în Timișoara!

Asociația LOGS invită timișorenii cu inima mare, să se alăture campaniei de strângere de cadouri pentru cei 320 de copii din Ucraina care locuiesc în prezent în Timișoara.

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.