Proiect unic în ţară! Cum vor poliţiştii din Timiş să devină mai pregătiţi şi mai eficienţi?
Odată cu modificarea statutului poliţistului, angajaţii IPJ Timiş vor să facă şi o serie de schimbări în ceea ce priveşte activitatea lor de zi cu zi.
În acest sens, ei au demarat un proiect prin care vor fi instruiţi de colegii din trupele speciale, astfel încât să poată face faţă oricăror provocări din teren.
CITEŞTE ŞI: Accident mortal, provocat de un șofer beat! Un tânăr de 22 de ani și-a pierdut viața!
„Am început o serie de activități de pregătire tactică. Este un micro-stagiu care are trei module – principii tactice de intervenție, tehnici de imobilizare și modul de intervenție în diverse situații. Încercăm să le transmitem o parte din experiența pe care am dobândit-o în cei aproape 20 de ani de acțiuni speciale și peste 12.000 de misiuni. Modulul 1 ţine de principii tactice de intervenţie, de folosirea forţei şi de opţiunile pe care le au. În cel de-al doilea modul se va parcurge tematica în materie de mobilizare şi tehnici de luptă corp la corp, iar în modulul 3 vor fi cuprinse moduri de intervenţie în diferite situaţii astfel încât să acoperim o întreagă paletă operativă. Pentru noi, este o activitate frumoasa. Am lucrat alături de peste 500 de poliţişti, în cadrul modulului 1 şi am observant multă determinare şi motivaţie”, a spus şeful Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Timiş, Dan Milincu.
Aceste stagii de pregătire tactică vin în contextul în care numărul de poliţişti agresaţi în timpul serviciului este tot mai mare.
CITEŞTE ŞI: Patru adolescenți, prinși de polițiști la câteva luni după ce au spart o casă!
În paralel cu aceste antrenamente, la nivel naţional a fost lansat în dezbatere publică un proiect de lege privind “întărirea autorităţii poliţistului”.
“Ca modificari legislative importante precizez dorinţa de a fi introduse trei infracţiuni care în prezent sunt sancţionate ca fapte contravenţionale. Este vorba despre împiedicarea poliţistului de a-şi exercita obligaţiile de serviciu, agresarea în public, adresarea de expresii şi gesturi jignitoare sau gesturi obscene. De asemenea, tulburarea liniştii publice în formă continuată trebuie să treacă în sfera penală. Spre exemplu, poliţiştii intervin la solicitarea locatarilor unui imobil, în cazul scandalurilor şi a petrecerilor, şi aplică o sancţiune, iar această acţiune se dovedeşte ineficientă, întrucat cei în cauză continuă tulburarea liniştii publice”, a explicat Alin Petecel, comisarul sef al IPJ Timiş.
Lasă un răspuns