Skip to main content

Profesori de la UVT, răsplătiți de Academia Română

TM 2024

Nici anul acesta Academia Română nu a trecut cu vederea rezultatele deosebite ale membrilor comunității UVT.

Pentru activitățile de cercetare științifică și publicațiile lor trei profesori de la Universitatea de Vest din Timișoara au fost premiați de Academia Română, în ședința solemnă a Adunării Generale a Academiei Române, pentru activități depuse în 2014.

În acest an, printre „premianții” Academiei s-au numărat și următorii reprezentanți ai Universității de Vest din Timișoara:

– Cornel Ungureanu.  Lucrarea: V. Voiculescu. Oglinzi paralele, Premiul „Titu Maiorescu” – secțiunea Filologie și Literatura;

– Martin Olaru, coautor alături de Alexandru Ilieș, Iuliana Baias, Ștefan Baias, Lucian Blaga, Sorin Buhaş, Aurel Chiriac, Janeta Ciocan, Mihai Dăncuş, Anca Deac, Paul Dragoş, Gheorghe Dumitrescu, Ovidiu Gaceu, Ioan Godea, Maria Gozner, Vasile Grama, Grigore Herman, Nicolaie Hodor, Peter Hurley, Dorina Camelia Ilieş, Gabriela Ilieş, Marin Ilieş, Ioana Josan, Grigore Leşe, Florin Măduţă, Diana Mojolic, Cezar Morar, Marcu Staşac, Marius Stupariu, Amalia Sturza, Barbu Ştefănescu, Corina Tătar, Remus Vârnav, Mihai Vlaicu, Jan A. Wendt. Lucrarea Crişana-Maramureş. Atlas geografic al patrimoniului turistic,  Premiul „Simion Mehedinți“ – secțiunea Științe Genomice;

– Nicolae Doca, Gheorghe Ianoş. Lucrarea: Bazele fizice și chimice ale fenomenelor de mediu, Premiul „Marin Drăcea“, secțiunea Științe Agricole și Silvice

Conform Academiei Române, premiile se acordă oamenilor de știință și litere, artiștilor români, din țară sau din străinătate, pentru meritul de a fi contribuit, prin activitatea și opera lor, la dezvoltarea culturii și științei românești.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

La Timișoara continuă pregătirile pentru iarna care bate la ușă, iar Colterm anunță că începe etapa a II-a a probelor la rece.
Este o amplă anchetă în desfășurare, iar principalul vizat este un polițist local, care a bătut un tânăr lipsit de apărarea, care era cu mâinile legate la spate.
S-a dat alarma, în miez de noapte, când un inncendiu de amploare a cuprins la o fabrică de sicrie din localitatea bihoreană Valea Mare de Criș.
A fost scandal azi-noapte, când trei tineri su început să se certe, iar lucrurile au degenerat într-o bătaie generală în care protagoniștii și-au împărțit pumni și picioare.
Un migrant și trei călăuze, printre care și bărbatul care a înjunghiat doi polițiști, au fost trimiși în judecată, fiind acuzați de ultraj, trafic de migranți și trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Peste două săptămâni, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara își deschide porțile pentru cei 8.000 de tineri care studiază aici.
La o săptămână de când Varianta de ocolire a Timișoarei prin zona de sud a fost deschisă circulației, autoritățile anunță că traseul integral al șoselei se regăsește pe mai multe aplicații de navigație rutieră.
Preparate culinare delicioase și cultură, artizani și producători locali din diferite regiuni ale țării și oameni preocupați de alimentație și sănătate, de educație și sustenabilitate își dau întâlnire, timp de trei zile, într-o nouă ediție a Festivalului LA PAS.
ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE: Sunt flăcări uriașe, la această oră, în punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, unde un tir încărcat cu aparate electrocasnice a luat foc.
La Muzeul Apei din Timișoara, copiii și tinerii pot participa în lunile următoare la o serie de activități gratuite pentru grupuri școlare, dezvoltate și facilitate de Aquatim SA, ca parte a programului său educațional.
Un bărbat a fost găsit inconștient între conductele de termoficare! Echipajele de intervenție s-au mobilizat rapid la fața locului, însă din păcate medicii nu au putut face altceva, decât să constate decesul.