Skip to main content

PROBLEME cu gazul din cauza gerului! Unde lucrează echipele de intervenție?

Sute de familii din Dumbrăvița, Deta și din zona Sânnicolau Mare au probleme în această perioadă cu gazul, din cauza gerului.

Problemele au fost diveste, de exemplu la Dumbrăvița presiunea gazului în centrale este mică, în timp ce în partea de vest a județului distribuția gazului este îngreunată din cauza unor dopuri de gheață.

 ”Au fost zone izolate în Dumbrăvița, în zona Sânicolau dar și în Deta. În Dumbrăvița presiunea gazului era mai scăzută și fiind capăt de rețea consumatorii de gaz au avut probleme cu centralele, pentru că intrau în avarie și nu mai funcționau, dar din câte am înțeles astăzi încă se intervine în zona respectivă și în câteva ore se va rezolva problema și acolo. În Deta și zona Sânnicolau se pare că furnizorul de gaze are o problemă cu apa care se acumulează în zona de primire și acolo sunt echipe de intervenție care vor încerca să scape de acele dopuri de gheață”, spune Mircea Băcală, prefectul județului Timiș

Aceste probleme au fost ridicată și în Comandamentul de iarnă desfășurat luni, la Instituția Prefectului Timiș. Reprezentanții Delgaz Grid (fostul E.On Gaz) lucrează la soluția tehnică pentru ca presiunea să revină în centralele locuitorilor din Dumbrăvița. Practic, presiunea care intră în centrală este de 0,4 bari, iar pentru o funcționare optimă ar fi nevoie de un bar. 

Am avut o problemă în data de 6, vineri seara, două persoane m-au sunat că le-au intrat centralele în avarie. A venit echipa de intervenție de la E.On Gaz, solicitări au fost multe spre E.On. Au încercat vineri să rezolve problema și au rezolvat-o, sâmbătă și duminică nu am mai avut probleme. La o măsurătoare făcută s-a constatat că presiunea era de 0,4 bari, o centrală fiuncționează la un bar. Dacă cei de la E.On Gaz au posibilitatea să mărească presiunea ar fi foarte bine”, a spus Victor Malac, primarul comunei Dumbrăvița

Reprezentanții furnizorului de gaz spun că se lucrează pentru ca problema să fie remediată până cel târziu în această seară. 

Problemele sunt problemele specifice consumului de gaz iarna. Singura mai deosebită s-a înregistrat la Dumbrăvița, pe o anumită zonă. Noi deja lucrăm la o soluție tehnică și sperăm ca până deseară să o reglementăm, în zona Cora, unde avem ceva probleme. Se lucrează. Este o soluție rapidă și noi sperăm că o vom rezolva fără probleme. Problema e mult mai complexă, sunt și investiții restante. Noi ne găndim ce va fi și cum să fie bine, nu să găsim vinovați”, a spus Nicolae Secrețeanu, coordonator tehnic Centrul Operațiuni Rețea Timișoara al Delgaz Grid. 

Reprezentanții Delgaz Grid anunță că nu sunt probleme deosebite cu tensiunea la nivel de intrare în Timișoara și nici în celelalte distribuții. 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest invită timișorenii la un eveniment Mozart!

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara din cadrul Universității de Vest din Timișoara invită publicul la un concert simfonic dedicat marelui compozitor W. A. Mozart.