PROBLEME cu gazul din cauza gerului! Unde lucrează echipele de intervenție?

| Alice TRIFU | | Lasă un comentariu

Sute de familii din Dumbrăvița, Deta și din zona Sânnicolau Mare au probleme în această perioadă cu gazul, din cauza gerului.

Problemele au fost diveste, de exemplu la Dumbrăvița presiunea gazului în centrale este mică, în timp ce în partea de vest a județului distribuția gazului este îngreunată din cauza unor dopuri de gheață.

 ”Au fost zone izolate în Dumbrăvița, în zona Sânicolau dar și în Deta. În Dumbrăvița presiunea gazului era mai scăzută și fiind capăt de rețea consumatorii de gaz au avut probleme cu centralele, pentru că intrau în avarie și nu mai funcționau, dar din câte am înțeles astăzi încă se intervine în zona respectivă și în câteva ore se va rezolva problema și acolo. În Deta și zona Sânnicolau se pare că furnizorul de gaze are o problemă cu apa care se acumulează în zona de primire și acolo sunt echipe de intervenție care vor încerca să scape de acele dopuri de gheață”, spune Mircea Băcală, prefectul județului Timiș

Aceste probleme au fost ridicată și în Comandamentul de iarnă desfășurat luni, la Instituția Prefectului Timiș. Reprezentanții Delgaz Grid (fostul E.On Gaz) lucrează la soluția tehnică pentru ca presiunea să revină în centralele locuitorilor din Dumbrăvița. Practic, presiunea care intră în centrală este de 0,4 bari, iar pentru o funcționare optimă ar fi nevoie de un bar. 

Am avut o problemă în data de 6, vineri seara, două persoane m-au sunat că le-au intrat centralele în avarie. A venit echipa de intervenție de la E.On Gaz, solicitări au fost multe spre E.On. Au încercat vineri să rezolve problema și au rezolvat-o, sâmbătă și duminică nu am mai avut probleme. La o măsurătoare făcută s-a constatat că presiunea era de 0,4 bari, o centrală fiuncționează la un bar. Dacă cei de la E.On Gaz au posibilitatea să mărească presiunea ar fi foarte bine”, a spus Victor Malac, primarul comunei Dumbrăvița

Reprezentanții furnizorului de gaz spun că se lucrează pentru ca problema să fie remediată până cel târziu în această seară. 

Problemele sunt problemele specifice consumului de gaz iarna. Singura mai deosebită s-a înregistrat la Dumbrăvița, pe o anumită zonă. Noi deja lucrăm la o soluție tehnică și sperăm ca până deseară să o reglementăm, în zona Cora, unde avem ceva probleme. Se lucrează. Este o soluție rapidă și noi sperăm că o vom rezolva fără probleme. Problema e mult mai complexă, sunt și investiții restante. Noi ne găndim ce va fi și cum să fie bine, nu să găsim vinovați”, a spus Nicolae Secrețeanu, coordonator tehnic Centrul Operațiuni Rețea Timișoara al Delgaz Grid. 

Reprezentanții Delgaz Grid anunță că nu sunt probleme deosebite cu tensiunea la nivel de intrare în Timișoara și nici în celelalte distribuții. 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Galerie foto: S-au aprins luminile, în Parcul Botanic din Timişoara!

Peste de corpuri de iluminat au fost pornite în această seară, în Parcul Botanic din Timişoara, pentru prima dată în istoria sa.

Sentinţă definitivă! USR-ista Aida Szilagyi este în ilegalitate! Fritz trebuie să dispună demolarea blocului construit de aceasta

Judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara au dat astăzi, veridictul final, în dosarul în care consiliera locală Aida Szilagyi este acuzată de vecini, că a ridicat ilegal, un bloc de locuinţe.

Pregătirile pentru deschiderea Parcului Crăciunului, în linie dreaptă!

Zeci de mii de luminițe, obiecte supradimensionate, brăduți zburători și butaforii 3D încep să prindă viață la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

„Monstruoasa coaliţie PSD-USR se extinde!” Nica vorbeşte despre o căsătorie între partide de acelaşi sex

Lupta electorală devine tot mai aprigă în localităţile conduse de primari interimari, cum este şi cazul comunei Giroc.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.