Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, față în față cu tinerii! Ce propuneri a primit de la aceștia?

În urma unui șondaj marca Nicolae Robu, câteva sute de tineri s-au arătat interesați să participe la o întâlnire cu primarul, pentru a vorbi despre dezvoltarea, dar și despre interesele comune în ceea ce privește Timișoara.

Astfel la prima întâlnire convocată de primar, câteva zeci de tineri au venit să își spună punctele de vedere despre punctele forte sau slabe ale orașului de pe Bega.

În prima parte a discuțiilor, primarul Nicolae Robu le-a prezentat tinerilor o scurtă listă a obiectivelor realizate până acum dar și a viitoarelor proiecte ce vor fi demarate în 2018, amintind aici de construirea a două pasaje noi, două poduri, dar și de lărgirea străzilor din oraș.

CITEȘTE ȘI: Accident grav, cu trei mașini implicate! A fost nevoie de descarcerare

O platformă prin care cetățenii să poată vota sau chiar propune proiecte, situația terenurilor gratuite pentru tinerii căsătoriți, schimbarea locației  fântânii cântătoare, birocrația din Direcția de Urbanism, permiterea parcării mașinilor pe marile bulevarde doar în anumite ore, impozitarea șoferilor care vin din alte județe, iluminatul public și transportul, dezvoltarea complexului studențesc, toate au fost aduse în discuție de tinerii veniți la conferință.

sedinta robu 2

Au fost și mulți care s-au arătat deranjați de unele aspecte, pe care spun ei Primăria le neglijează. Un timișorean este nemulțumit de parcurile din oraș, iluminatul public și transportul în comun.

„Eu sunt născut în Timișoara. Când merg cu copilul la plimbare în parc, după o oră jumate nu am unde să mai merg. Ne-au luat-o alte orașe înainte. Am venit acum pe jos din zona de nord, iar pe multe străzi iluminatul nu merge, transportul fiind un alt punct slab al orașului nostru”, a spus bărbatul.

Reacția lui Nicolae Robu a venit imediat.

„Nu pot să fiu de acord că am rămas în urmă. O să avem investiții în parcuri, nu vă faceți griji. În ceea ce privește iluminatul, sunt de acord cu dumneavoastră, aceasta fiind una din cele mai mari probleme ale orașului nostru. Transportul energiei electrice de la producător până la orașe se face prin distribuție, care este un monopol. Noi nu avem contract cu Enel distribuție pentru că statul este proprietar. Enel nu face față, de aceea sunt cartiere în beznă. Despre transport, într-adevăr sunt probleme, dar le vom remedia curând”, a spus primarul Timișoarei.

Un tânăr părinte a vorbit despre aglomerarea școlilor din oraș.

„Liceul Moisil din acest an a început o reorganizare. Nu vor mai fi locuri, chiar dacă în fiecare an se vorbește de construirea unor spații noi. Cred că învățământul este o prioritate pentru fiecare oraș”, a zis părintele.

Edilul a aprobat punctul de vedere, dar a explicat dificultățile datorate de creșterea numărului de elevi în oraș.

„Noi nu avem unde să facem spații. Părinții se orientează și după renumele liceului. Nu se pot construi spații de învățământ peste noapte. Numărul elevilor din Timișoara este unul în continuă creștere. Ne interesează, vrem să facem cât mai multe spații, însă fizic nu putem de fiecare dată să reușim”, a mai spus edilul.

CITEȘTE ȘI: Cod portocaliu de vânt, în Banat!

S-au propuse zeci de proiecte, au fost trasate zeci de direcții pentru viitoarele obiective și au fost ascultate toate nemulțumirile, primarul promițând rezolvarea tututor problemelor.

„A fost o întâlnire interesantă de unde am avut doar de învățat. Unele probleme expuse le știam, dar altele nu. Cu siguranță vom mai face astfel de întâlniri în viitorul apropiat”, a declarat în final edilul Timișoarei.

Conferința a durat mai bine de două ore, tinerii arătându-se dispuși să participe și pe viitor la întâlnirile convocate de primar.

sedinta robu 1

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.