Skip to main content

Primarii disidenţi din PSD Timiş continuă să facă opoziţie actualei conduceri!

“Politicienii trebuie să se îngrijească de cetățenii pe care îi reprezintă, nu de ei înșiși”. Aceasta este părerea unuia dintre primarii din Timiş, care nu se mai regăseşte în PSD.

Este vorba despre edilul din Variaş, Nicu Birău, care consideră că social democraţia din România şi din Timiş merge într-o direcţie greşită, motiv pentru care a decis să pună umărul la un proiect în care crede.

Aşa a ajuns să fie mâna dreaptă a lui Victor Ponta, care l-a desemnat pe Birău, coordonatorul pe Timiş al proiectului  Pro România.

Cât de grea este această misiune şi în ce măsură sunt dispuşi alţi primari din PSD Timiş să îl urmeze, aflaţi din interviul realizat cu edilul comunei Variaş.

Cum arată filiala din Timiş a partidului Pro România?

Îndrăznesc să spun că foarte bine. Creștem frumos și sănătos. La ușa filialei noastre vin foarte mulți tineri fără experiență politică. Sunt oameni competenţi în domeniile lor de activitate, adevăraţi profesionişti, care însă până acum nu au găsit un partid care să îi reprezinte cu adevărat.

Dar oameni cu experienţă, vin spre Pro România? Şi mă refer aici în special la cei din PSD Timiş, pentru că se vorbea de o migrare în masă acestora.

Am avut şi avem discuţii cu oameni, atât înregimentaţi politic, cât şi oameni independenţi din acest punct de vedere. Trebuie însă să se înţeleagă faptul că  Pro România nu și-a propus să devină un nou PSD. Pro România va fi o alternativă reală pentru oamenii competenți care doresc să se implice în viața politică, oameni care nu se regăsesc în formațiunile politice existente. Suntem un partid deschis și pentru membri PSD, PNL, PMP, UNPR, ALDE etc. dar nu suntem dispuși să primim pe oricine. Așa cum a precizat și domnul președinte Victor Ponta, partidul nostru nu este interesat de baroni sau membri de partid care au intrat în politică pentru ei și familiile lor. Vom fi foarte atenți la selecția activului de partid.

Ce vă propuneți în următoarea perioadă?

Continuăm să avem un dialog deschis cu cetățenii și cu cei care vor să ni se alăture. Căutăm oameni de calitate, oameni tineri cu viziuni liberale în economie și progresiste în ceea ce privește drepturile și libertățile fundamentale, oameni pe care poți să-i așezi la orice masă fără să te facă de râs.

În ultimile luni v-ați întâlnit cu foarte mulți oameni, ce vă spun?

Majoritatea cetățenilor cu care am vorbit se declară dezamăgiți de Guvern și, din păcate, nu văd o alternativă reală în partidele de dreapta. Pe plan local, am întâlnit foarte mulți oameni nemulțumiți de administrația Robu, oameni nemulțumiți de felul în care arată orașul, şantiere părăsite, mormanele de gunoi de pe străzi, traficul aglomerat, atitudinea administrației față de ei etc.

Pentru că tot ați vorbit de administrația orașului, are  Pro România un candidat pentru funcția de primar al Timișoarei?

Avem câțiva colegi care ar putea să intre în această luptă electorală însă nu ne grăbim. Până la alegerile locale mai este ceva timp și nu vrem să ne pripim. Vrem să le propunem timișorenilor o alternativă viabilă, un om bine pregătit, cu experiență în viața profesională şi de o calitate morală ireproșabilă.

Îl aveți pe acest om în filială?

Oameni de calitate avem mulți, însă lista de potențiali candidați va rămâne pentru moment goală, pentru că dorim să ne asigurăm că vom face cea mai bună propunere pentru Timișoara. În plus, noi nu avem în vedere un singur om. Consider că este nevoie de o întreagă echipă care să fie capabilă să pună în practică proiectele noastre, proiecte realiste, realizabile.

La ce vă referiți mai exact?

Administrația unui oraș nu poate fi în mâinile unui singur om indiferent cât de capabil ar fi acesta. Nu poți fi bun în toate domeniile de activitate, nu ai cum. Spun acest lucru din experiență. Ai nevoie de o echipă formată din specialişti în fiecare domeniu. Spre exemplu, nu poți numi un director de direcție pentru că îți curață sacoul de scame, sau îți filmează conferințele de presă. Din păcate în administrația Robu, asta se întâmplă. Sunt promovați oameni fără experiență. Eu consider că acestă administrație face experimente pe oameni, iar acest lucru nu este deloc în regulă.

Revenind la primarii disidenți din PSD, anti Dragnea, anti Călin Dobra, primari printre care vă numărați și dumneavoastră. Ce mai știți de ei?

În prezent, fiecare dintre primarii disidenţi, așa cum îi numiţi dumneavoastră, își face treaba în comunitatea în care a fost ales. Ținem legătura, vorbim destul de des, însă după cum bine știți, ei nu pot părăsi partidul, pentru că asta ar însemna de fapt haos. Vom vedea cum evoluează lucrurile în viitor, însă pentru moment nu și-au schimbat opiniile. Sunt în continuare nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă în PSD, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local.

Este Pro România o opţiune pentru ei, dacă tot sunt în opoziţie cu actuala conducere?

Aşa cum am mai spus, vom vedea dacă vor face sau nu, la un moment dat pasul spre noi. Cert este că nu se mai regăsesc în social-democraţia promovată de Liviu Dragnea la nivel naţional şi de Călin Dobra, la nivel local.

Ce veți face în continuare?

Vom continua dialogul cu cetățenii, atât prin intermediul presei, cât și în mod direct. Vom promova ideile și proiectele noastre, vom lua poziție față de deciziile proaste care se iau în administrație, practic vom face opoziție de pe margine.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (16)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest invită timișorenii la un eveniment Mozart!

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara din cadrul Universității de Vest din Timișoara invită publicul la un concert simfonic dedicat marelui compozitor W. A. Mozart.