Primarii disidenţi din PSD Timiş continuă să facă opoziţie actualei conduceri!

| Sursa de Vest | | 16 Comentarii

“Politicienii trebuie să se îngrijească de cetățenii pe care îi reprezintă, nu de ei înșiși”. Aceasta este părerea unuia dintre primarii din Timiş, care nu se mai regăseşte în PSD.

Este vorba despre edilul din Variaş, Nicu Birău, care consideră că social democraţia din România şi din Timiş merge într-o direcţie greşită, motiv pentru care a decis să pună umărul la un proiect în care crede.

Aşa a ajuns să fie mâna dreaptă a lui Victor Ponta, care l-a desemnat pe Birău, coordonatorul pe Timiş al proiectului  Pro România.

Cât de grea este această misiune şi în ce măsură sunt dispuşi alţi primari din PSD Timiş să îl urmeze, aflaţi din interviul realizat cu edilul comunei Variaş.

Cum arată filiala din Timiş a partidului Pro România?

Îndrăznesc să spun că foarte bine. Creștem frumos și sănătos. La ușa filialei noastre vin foarte mulți tineri fără experiență politică. Sunt oameni competenţi în domeniile lor de activitate, adevăraţi profesionişti, care însă până acum nu au găsit un partid care să îi reprezinte cu adevărat.

Dar oameni cu experienţă, vin spre Pro România? Şi mă refer aici în special la cei din PSD Timiş, pentru că se vorbea de o migrare în masă acestora.

Am avut şi avem discuţii cu oameni, atât înregimentaţi politic, cât şi oameni independenţi din acest punct de vedere. Trebuie însă să se înţeleagă faptul că  Pro România nu și-a propus să devină un nou PSD. Pro România va fi o alternativă reală pentru oamenii competenți care doresc să se implice în viața politică, oameni care nu se regăsesc în formațiunile politice existente. Suntem un partid deschis și pentru membri PSD, PNL, PMP, UNPR, ALDE etc. dar nu suntem dispuși să primim pe oricine. Așa cum a precizat și domnul președinte Victor Ponta, partidul nostru nu este interesat de baroni sau membri de partid care au intrat în politică pentru ei și familiile lor. Vom fi foarte atenți la selecția activului de partid.

Ce vă propuneți în următoarea perioadă?

Continuăm să avem un dialog deschis cu cetățenii și cu cei care vor să ni se alăture. Căutăm oameni de calitate, oameni tineri cu viziuni liberale în economie și progresiste în ceea ce privește drepturile și libertățile fundamentale, oameni pe care poți să-i așezi la orice masă fără să te facă de râs.

În ultimile luni v-ați întâlnit cu foarte mulți oameni, ce vă spun?

Majoritatea cetățenilor cu care am vorbit se declară dezamăgiți de Guvern și, din păcate, nu văd o alternativă reală în partidele de dreapta. Pe plan local, am întâlnit foarte mulți oameni nemulțumiți de administrația Robu, oameni nemulțumiți de felul în care arată orașul, şantiere părăsite, mormanele de gunoi de pe străzi, traficul aglomerat, atitudinea administrației față de ei etc.

Pentru că tot ați vorbit de administrația orașului, are  Pro România un candidat pentru funcția de primar al Timișoarei?

Avem câțiva colegi care ar putea să intre în această luptă electorală însă nu ne grăbim. Până la alegerile locale mai este ceva timp și nu vrem să ne pripim. Vrem să le propunem timișorenilor o alternativă viabilă, un om bine pregătit, cu experiență în viața profesională şi de o calitate morală ireproșabilă.

Îl aveți pe acest om în filială?

Oameni de calitate avem mulți, însă lista de potențiali candidați va rămâne pentru moment goală, pentru că dorim să ne asigurăm că vom face cea mai bună propunere pentru Timișoara. În plus, noi nu avem în vedere un singur om. Consider că este nevoie de o întreagă echipă care să fie capabilă să pună în practică proiectele noastre, proiecte realiste, realizabile.

La ce vă referiți mai exact?

Administrația unui oraș nu poate fi în mâinile unui singur om indiferent cât de capabil ar fi acesta. Nu poți fi bun în toate domeniile de activitate, nu ai cum. Spun acest lucru din experiență. Ai nevoie de o echipă formată din specialişti în fiecare domeniu. Spre exemplu, nu poți numi un director de direcție pentru că îți curață sacoul de scame, sau îți filmează conferințele de presă. Din păcate în administrația Robu, asta se întâmplă. Sunt promovați oameni fără experiență. Eu consider că acestă administrație face experimente pe oameni, iar acest lucru nu este deloc în regulă.

Revenind la primarii disidenți din PSD, anti Dragnea, anti Călin Dobra, primari printre care vă numărați și dumneavoastră. Ce mai știți de ei?

În prezent, fiecare dintre primarii disidenţi, așa cum îi numiţi dumneavoastră, își face treaba în comunitatea în care a fost ales. Ținem legătura, vorbim destul de des, însă după cum bine știți, ei nu pot părăsi partidul, pentru că asta ar însemna de fapt haos. Vom vedea cum evoluează lucrurile în viitor, însă pentru moment nu și-au schimbat opiniile. Sunt în continuare nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă în PSD, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local.

Este Pro România o opţiune pentru ei, dacă tot sunt în opoziţie cu actuala conducere?

Aşa cum am mai spus, vom vedea dacă vor face sau nu, la un moment dat pasul spre noi. Cert este că nu se mai regăsesc în social-democraţia promovată de Liviu Dragnea la nivel naţional şi de Călin Dobra, la nivel local.

Ce veți face în continuare?

Vom continua dialogul cu cetățenii, atât prin intermediul presei, cât și în mod direct. Vom promova ideile și proiectele noastre, vom lua poziție față de deciziile proaste care se iau în administrație, practic vom face opoziție de pe margine.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Comentarii (16)

 • Acest primar vorbeste? El si-a angajat sora sa fie consilier local si a mai puso si presedinta a comisiei economice. Pavajul din sat, pe strada a 4-a doar la masa. cu pavazul de la scoala a pavat si in curte la mama sa. Asta vorbeste de competenta? Ce a facut el cu canalizarea din Varias. Cui a dat in concesiune strandul? Ce competenta are contabila lui? este tehnician veterinar, dar isi aduce fratele din MM sa repare casa parohiala din Sinpetru Mic cu 1.000.000 de lei noi. atribuire directa

 • Privire de golan. Atitudine de bulibasa al tiganilor. Numai el are dreptate. Hotul acesta are de dat bani celor care i-au dat pamantul in asociatie si el NIMIC.
  Ai platit , tu cinstitule, furajele luate de la Sinnicolau Mare? Ti-ai achitat la Zoli ferma de porci? Cind vom avea canalizare in „OGRADA” ta, ca firma ce a lucrat aici ai schimbat-o?

 • Vrea functie inalta domnul BIRAU. La PMP are loc eligibil. La PSD e bataie mare pe locul ocupat pe listele de parlamentari. Nu ai facut tu mare lucru pentru partidul in care nu te mai regasesti. In ceea ce priveste criticile la adresa domnului Dobra – esti un lipsit de caracter

 • I-a te uita. Poate viitorul Primar al Timisoarie. El stie cum pui sefii de departamente. La Varias numai persoane competente ai pus pe funcie in Primarie. Cu ce te-a suparat PSD-ul? Acum nu il mai trimiti pe Bubu si pe Tina sa defileze la Bucuresti pentru Dragnea? Lasa ma ca tu poti fi bulibasa al tuturor .Ce ti-e scris, in frunte ti-e pus. Se vede si in poza.

 • Il doare la baston. La asta nu i-a pasat nici cind a avut urna de la votare desigilata si deschisa. El este tartorele si il aparau cei din PSD. Probabil si acum tot pe ei se bazeaza. I-a recoltat porumbul lui MAN de la Carani si tot nu i-a pasat nimic. Cum sa ii pese acum cind il apara si angajatul de la firma de paza, El si surioara lui sunt beton.

 • Il doare la baston. La asta nu i-a pasat nici cind a avut urna de la votare desigilata si deschisa. El este tartorele si il aparau cei din PSD. Probabil si acum tot pe ei se bazeaza. I-a recoltat porumbul lui MAN de la Carani si tot nu i-a pasat nimic. Cum sa ii pese acum cind il apara si angajatul de la firma de paza, El si surioara lui sunt beton.

 • Ba care ieșiți dati numele cum pot vb asa de BIROU NICUSOR primari din comuna varias cînd a fost ales ca primar nu am ales partidul chi am ales omul educativă bine aminte și după aia vb cîte a făcut domnul NICUSOR pt comuna nu au făcut toți primari la un loc de la revoluție în coace . Gîndit și apoi scrieti si … apropo pasajul di curtea mame lui i este pus de sandu . Numele meu este GIURESCU CRISTIAN NU MI RUSINE sa zic clar nu vreau PSD vreau doar primarul sa fie om

 • Ba care ieșiți dati numele cum pot vb asa de BIROU NICUSOR primari din comuna varias cînd a fost ales ca primar nu am ales partidul chi am ales omul educativă bine aminte și după aia vb cîte a făcut domnul NICUSOR pt comuna nu au făcut toți primari la un loc de la revoluție în coace . Gîndit și apoi scrieti si … apropo pavajul di curtea mame lui i este pus de sandu . Numele meu este GIURESCU CRISTIAN NU MIE RUSINE sa zic clar nu vreau vreau doar primarul sa fie om

 • Mare sustinator al hotilor din Varias. Campanie electorala i-a facut GAITA. Apoi gaita a fost prinsa cultivind droguri. A scapat findca are spate.

 • Mare sustinator al hotilor din Varias. Campanie electorala i-a facut GAITA. Apoi gaita a fost prinsa cultivind droguri. A scapat findca are spate.

 • Vezi ca s-au pus banere in Varias. Ale PMP si ale PSD. Iar iti trimiti gialatii sa le dea jos , asa cum ai facut cu a lui Iohanis. Doar Variasul e al tau. Pune-l pe Ponta si mai poti pune asu de trefla .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Zone verzi, spații de ralaxare, terase dar și spectacole pentru copii, teatru și muzică! Zona Sinaia din Timișoara se transformă total!

Piața Mocioni din zona Sinaia își va schimba complet înfățișarea. Municipalitatea lucrează la un proiect de regenerare urbană a zonei.

Presiune scăzută la apă, într-o localitate din județ, în primele zile ale săptămânii viitoare!

Pe 5 și 6 decembrie, între orele 9-14 se vor efectua spălări ale rețelei de distribuție din Lovrin. Pe durata lucrărilor presiunea apei va fi scăzută.

Revoltă printre pieţarii din Timișoara! Majorarea chiriilor şi noile taxe îi scot în stradă

Piețarii din Timișoara se pregătesc de proteste, după ce conducerea societății SC Piețe SA a anunțat majorarea chiriilor cu 20%, începând de anul viitor.

Tragedie pe şosea! Un om a murit, iar alţi 3 au fost grav răniţi, în această dimineaţă

Mai multe echipaje de medici, pompieri şi poliţişti au intervenit în această dimineaţă, la un accident rutier grav, în care au fost implicate o maşină şi o autoplatformă.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.