Skip to main content

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

Edilul oraşului le-a declarat război proprietarilor de restarante, terase şi ştranduri, pe data de 26 aprilie, atunci când a trimis şapte astfel de dispoziţii de eliberare a domeniului public.

La vremea respectivă, Dominic Fritz spunea că Terasa Boss, Clubul Gatsby, fosta bază sportivă Electrometal, Ştrandul Termal ZHH, Terasa şi Ştrandul No Name, Ştrandul Lemon şi Clubul Heaven ocupă ilegal peste 52.000 de metri pătraţi de teren.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Doar că, proprietarii vizaţi de măsura drastică luată de primar, s-au adresat instanţelor de judecată, sentinţa în cazul Terasei Boss fiind prima care rămâne definitivă.

”Le-am cerut să își demoleze singuri construcțiile ilegale. Nu au demolat. Au mimat o schimbare de fațadă ca să pară că se conformează, dar șmecheriile astea nu merg. Timișoara e a tuturor și nu voi permite ca patrimoniul orașului să fie acaparat de câțiva. Vorbim de câteva hectare de teren al timișorenilor care acum sunt exploatate ilegal. Vrem să amenajăm în această zonă un culoar verde unde timișorenii să petreacă timp liber în natură. Nu mă voi lăsa intimidat de tertipurile la care aceste firme recurg pentru blocarea acestui plan”, a spus primarul Dominic Fritz.

Terasa Boss ocupă o suprafață de 6.425 mp, iar valoarea terenului ar fi, conform primarului, de 2,6 milioane euro.

Aici există o clădire a orașului care nu este intabulată, în jurul căreia au fost ridicate construcții noi fără contract de concesiune şi fără autorizație de construire.

CITEŞTE ŞI: A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.