Skip to main content

Pompierii, față în față cu agenții economici din Timiș! Au prezentat ultimele noutăți legislative din domeniul securității la incendiu

CCIA Timiş în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” a organizat un seminar de informare a agenților economici din județ, în care au fost prezentate ultimele noutăți legislative din domeniul securității la incendiu.

Seminarul de astăzi a fost primul din acest an. Camera de Comerț organizând periodic evenimente de informare a agenților economici cu privire la noutățile din diferite domenii de activitate.

După cum știți programul nostru, al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultura Timiș cuprinde mai multe seminarii de informare cu aceste modificări legislative. Vor urma și altele, primul dintre ele fiind săptămâna viitoare, în 22 februarie cu ITM-ul, urmând să vă anunțăm și celelalte date care vor fi stabilite. Seminarul de astăzi este dedicat reglementărilor în vigoare privind obținerea avizului și autorizației de funcționare de securitate la incendiu, un subiect de mare interes pentru toate companiile, indiferent de sectorul în care activează„, a spus Mihaela Tomescu, director general al CCIAT.

În afară de a mulțumi Camerei de Comerț pentru activitatea continuă de implicare în viata societății, în viata economică și a faptului că ne este partener în mai multe evenimente de acest gen, fie impreuna cu reprezentanții ISU, fie cu ai celor de la finanțe sau ITM pentru a tine deschis dialogul cu agenții economici și cetățenii, aș dori să spun că vedem cu toții că nu trec câteva luni fără o tragedie națională pe subiectul securității la incendiu (…) Eu as dori sa readuc în atenția dumneavoastră și sa mai trag o dată un semnal de alarmă privind autorizarea școlilor la incendiu. Chiar înainte de a veni am parcurs ultima mea ieșire pe subiect, care s-a întâmplat în luna septembrie 2022 și am atras atenția în acel moment ca un număr de 98 de școli din județul Timiș nu erau autorizate la incendiu, și că din ele am impresia că 50 aveau un aviz de securitate la incendiu, care este primul pas, în sensul în care, în momentul în care vrei sa te autorizezi ceri un aviz și vezi ce ți se cere. Ei bine, la mai bine de un an și jumătate de la acel moment, din cele 98 de școli am rămas cu 91, din care 58 cu acest aviz, iar 33 fără nimic. Șapte școli într-un an jumătate înseamnă un ritm de cinci școli pe an. În acest ritm ne mai trebuie 18 ani pentru ca copiii noștri să învețe în județul Timiș în condiții de siguranță la incendiu absolută, ceea ce este un ritm îngrijorător”, spune prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu.

Astăzi, cei peste 100 de agenți economici din județ care s-au înscris au aflat mai multe detalii despre reglementările în vigoare pentru obținerea Avizului și/sau Autorizației de Securitate la Incendiu.

Profităm de orice ocazie de a atinge acest deziderat comun și anume respectarea legislației în domeniul siguranței la incendiu. În acest sens desfășurăm această activitate și aduc mulțumiri în special amfitrionului acestei activități, doamnei președinte Chiriță și bineînțeles echipei de la Camera de Comerț Timiș. Noi desfășurăm această activitate ca o acțiune de informare preventivă. Spuneam că uzitam de toate mijloacele pe care le avem pentru a aduce la cunoștința tuturor celor interesați, tuturor celor cu atribuții, de a diminua acest risc de incendiu și de producere de pierderi de vieți omenești și pagube materiale. Am structurat aceasta activitate pe două părți mari. Prima de prezentări. Alături de mine sunt și persoanele responsabile din cadrul compartimentului de avizare-autorizare, respectiv șeful și ofițerul specialist, iar după ce vom face aceste prezentări va urma sesiunea de întrebări. Încercăm să fim cât mai deschiși, cât mai aproape de toți cei care se adresează instituției noastre. Menționez ca ISU Timiș este autoritatea care exercită controlul de stat în domeniul apărării împotriva incendiilor. Ca urmare scopul este comun, și anume siguranța cetățeanului„, a spus Lucian Mihoc, inspector șef al ISU Timiș.

Printre temele abordate au fost: solicitarea și depunerea documentațiilor tehnice în format electronic, măsuri și reglementări specifice în domeniul securității la incendiu, dar și oprirea funcționării sau utilizării construcțiilor sau amenajărilor pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu.        

Subiectele au fost dezvoltate de specialiști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al Judeţului Timiş.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.