Skip to main content

Policlinica CFR din Timișoara, transformată complet! A devenit unitate sanitară suport COVID-19!

Policlinica CFR este începând de astăzi secție suport COVID-19! Aici vor fi aduși bolnavii de coronavirus cu forme ușoare.

CITEȘTE ȘI: Stare de alertă, pentru încă o lună! Autorităţile au impus măsuri suplimentare

Clădirea de pe strada Gării nr. 1, unitate externă a Spitalului Clinic CF Timișoara, a fost transformată total. Unitatea sanitară dispune acum de 60 de paturi, mai bine de jumătate dintre acestea fiind dotate cu concentratoare de oxigen.

Saloanele au între două și șase paturi și sunt destinate exclusiv tratării pacienților infectați cu SARS-CoV 2.

Primii pacienți pot fi internați începând de miercuri.

A fost o muncă titanică, de câteva luni, pentru a reface acesta structură a spitalului nostru. Am transformat, practic, o policlinică aflată într-o stare de degradare continuă, care nu mai era folosită, într-o unitate de cazare spitalicească. Am refăcut complet instalațiile electrică și sanitară, iar căldura este asigurată de către Societatea Colterm. Am recompartimentat etajul întâi al clădirii, unde funcționa Policlinica CF, am adus paturi și aparatură, am făcut reparații și am zugrăvit. Aici vor fi internați pacienții infectați cu SARS-CoV 2 cu forme ușoare și medii de boală, după evaluarea făcută la Centrul Zonal de la Spitalul Victor Babeș. În plus, aici pot fi internați și pacienții cu alte patologii sau care au suferit intervenții chirurgicale și sunt infectați cu noul coronavirus. Pentru viitor ne dorim caaceastă unitate sanitară să devină un centru de recuperare post COVID-19”, spune Stela Iurciuc, manager Spitalul Clinic CF Timișoara. 

În noua clinică suport COVID-19 pacienții vor beneficia și de consiliere psihologică și psihiatrică pe timpul internării în unitatea sanitară. 

Odată cu redeschiderea noii clinici suport COVID-19, Spitalul Clinic CF Timișoara redevine în totalitate „zonă albă”. Cu alte cuvinte aici vor fi tratați pacienți non COVID care au nevoie de consult de specialitate din domeniile: medicină internă, ORL, oftalmologie și chirurgie. 

Transferul pacienților COVID-19 la fosta policlinică, de lângă Gara de Nord, ne dă posibilitatea să reluăm consultul și tratamentul bolnavilor cu alte patologii, non COVID. Vom relua intervențiile chirurgicale. Colegii mei oreliști și oftalmologi vor putea să reinterneze și chiar să opereze pacienți cu afecțiuni din sfera ORL, respectiv oftalmologie. Pacienții cronici, cu diverse probleme de sănătate vor putea să revină în siguranță în spitalul nostru. Și chiar ne oferim disponibilitatea de a prelua pacienți cu alte afecțiuni care nu mai pot fi tratate în unitățile sanitare aflate în linia întâi a luptei împotriva SARS-CoV 2”, precizează Stela Iurciuc, manager Spitalul Clinic CF Timișoara. 

CITEŞTE ŞI: O nouă tranșă de vaccin anti-COVID a ajuns la Timișoara! Până acum peste 5.800 de medici din județ au primit prima doză de vaccin

Spitalul CFR are 212 paturi și a devenit unitate sanitară suport COVID-19 în luna aprilie 2020. Până acum, în unitatea medicală au fost tratați aproximativ 400 de  pacienți cu Covid-19.

Spitalul CFR va avea însă, în continuare, un centru de vaccinare pentru etapele a doua și a treia a campaniei naționale de vaccinare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.