Skip to main content

Poli Timișoara putea să iasă din impas! Consiliul Local, însă, nu dă bani echipei de fotbal

TM 2024

Cinci milioane de lei! Atât ar fi trebuit să vireze Primăria, zilele următoare, în conturile ACS Poli Timișoara pentru a ajuta echipa de fotbal să-și revină și să poată supraviețui în Liga I.

 Acest lucru nu s-a întâmplat însă, căci nu s-a făcut o majoritate în Consiliul Local care să aprobe această sumă. Practic, din cei 15 aleși locali prezenți în sală, doi s-au abținut de la vot. Este vorba despre Gabriela Popovici de la PSD, dar și despre Marius Dugulescu de la PMP, care nu au dorit să voteze o rectificare bugetară de pe urma căreia să beneficieze cei de la Poli. Aceștia au motivat că juriștii din Primărie nu le-au oferit toate garanțiile că votul pe care l-ar da ar fi unul ilegal.

Concret, în bugetul local, la Biroul Sport-Cultură, mai exista disponibilă suma de 400.000 de lei, care trebuia să ajungă, integral, în conturile ACS Poli Timișoara. În plus, printr-o rectificare bugetară, încă 4.600.000 lei ar fi urmat să primească aceeași destinație.

Cei doi consilieri locali, Gabriela Popovici și Marius Dugulescu, s-au abținut de la vot în cazul rectificării bugetare care urma să se facă, așa că Primăria nu avea de unde să dea bani pentru Poli. Astfel, după aproximativ două ore de discuții, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, convins de faptul că proiectului care viza alocarea celor cinci milioane de lei către clubul sportiv nu ar avea cum să treacă, în sală fiind doar 15 consilieri din care doi au anunțat că se abțin, a retras documentul de pe ordinea de zi.

Din păcate am fost nevoit să retrag proiectul de pe ordinea de zi pentru că s-a devoalat de către consilierii locali că n-aș fi obținut decât 13 voturi, din partea consilierilor locali PNL și UDMR. Ceilalți, sub diverse pretext fie n-au venit la ședință, fie nu au vrut să voteze. Sunt foarte supărat pentru că eu înțeleg dimensiunile pe care le-ar avea desființarea echipei și le-am spus să ia aminte ce s-a întâmplat cu echipele unor orașe cu tradiție în fotbal precum Arad, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Brașov, Sibiu, Reșița sau Alba Iulia”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Cel mai probabil, problema va fi rezolvată în luna septembrie, după luna de concedii, când mai mulți aleși locali vor fi prezenți la vot. Până atunci, însă, ACS Poli Timișoara va trebui să se lupte pentru supraviețuire, iar primarul Robu atrage atenția că acesta s-ar putea prăbuși oricând din prima ligă.

Nu știu dacă Poli va mai rezista până atunci, va trebui să luăm un împrumut pentru că plățile trebuie făcute”, a mai spus edilul.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

La Timișoara continuă pregătirile pentru iarna care bate la ușă, iar Colterm anunță că începe etapa a II-a a probelor la rece.
Este o amplă anchetă în desfășurare, iar principalul vizat este un polițist local, care a bătut un tânăr lipsit de apărarea, care era cu mâinile legate la spate.
S-a dat alarma, în miez de noapte, când un inncendiu de amploare a cuprins la o fabrică de sicrie din localitatea bihoreană Valea Mare de Criș.
A fost scandal azi-noapte, când trei tineri su început să se certe, iar lucrurile au degenerat într-o bătaie generală în care protagoniștii și-au împărțit pumni și picioare.
Un migrant și trei călăuze, printre care și bărbatul care a înjunghiat doi polițiști, au fost trimiși în judecată, fiind acuzați de ultraj, trafic de migranți și trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Peste două săptămâni, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara își deschide porțile pentru cei 8.000 de tineri care studiază aici.
La o săptămână de când Varianta de ocolire a Timișoarei prin zona de sud a fost deschisă circulației, autoritățile anunță că traseul integral al șoselei se regăsește pe mai multe aplicații de navigație rutieră.
Preparate culinare delicioase și cultură, artizani și producători locali din diferite regiuni ale țării și oameni preocupați de alimentație și sănătate, de educație și sustenabilitate își dau întâlnire, timp de trei zile, într-o nouă ediție a Festivalului LA PAS.
ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE: Sunt flăcări uriașe, la această oră, în punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, unde un tir încărcat cu aparate electrocasnice a luat foc.
La Muzeul Apei din Timișoara, copiii și tinerii pot participa în lunile următoare la o serie de activități gratuite pentru grupuri școlare, dezvoltate și facilitate de Aquatim SA, ca parte a programului său educațional.
Un bărbat a fost găsit inconștient între conductele de termoficare! Echipajele de intervenție s-au mobilizat rapid la fața locului, însă din păcate medicii nu au putut face altceva, decât să constate decesul.