PMP Timiș vrea să trimită în Parlamentul României doi deputați și un senator

PMP Timiș intră în forță în campania electorală. Odată stabilite listele pentru alegerile parlamentare, președintele organizației, Roxana Iliescu, vrea ca rezultatul din data de 11 decembrie să aducă doi deputați și un senator. Atît ea cât și candidații de pe primele locuri sunt convinși că obiectivul este unul realist, dat fiind că listele au fost realizate în conformitate cu cerințele electoratului: mulți oameni tineri, care nu au mai făcut politică.

 

Surprizele acestor liste sunt locul I la Camera Deputaților, domnul Cornel Sămărtinean, cu o bogată experiență parlamentară, și locul I la Senat, domnul profesor Radu Șumălan, care este implicat pentru prima dată într-un proiect politic(…) De remarcat este că toți candidații la Senat sunt oameni noi în politică„, a declarat președintele PMP Timiș, Roxana Iliescu.

 

VEZI AICI LISTELE COMPLETE ALE PMP TIMIȘ

 

Într-adevăr nominalizarea lui Cornel Sămărtinean pe primul loc la Camera Deputaților a fost o surpriză pentru toată lumea, deoarece cu doar o zi înainte fusese validat pe poziția 7, din partea PNL Timiș.

Nu vreau să ascund faptul că așteptările mele de la PNL au fost altele decât poziția 10 pe lista la Camera Deputaților, așa cum a fost inițial, apoi 7 după retragerea unor colegi. După patru ani de activitate parlamentară, îmi doream și îmi doresc în continuare să continui toate proiectele și inițiativele legislative. Mă șteptam ca PNL să îmi acorde această șansă, dar din păcate nu am avut înțelegerea necesară”, și-a explicat Cornel Sămărtinean plecarea din PNL.

 

La Senat, lista este deschisă de profesorul universitar Radu Șumălan, aflat pentru prima dată într-un partid politic și cu o carieră profesională solidă în spate.

Sunt un tânăr membru al PMP, alăturându-mă acestui partid în luna februarie a acestui an, din dorința clară de a încerca să schimbăm ceva în bine, în politica românească. Nu am experiență politică, am însă o bună experiență în ceea ce înseamnă învățământul superior, activitățile de cercetare și cele de consultanță cu fermierii. Am predat unui număr de peste 10.000 de studenți la Universitatea Agricolă din Timișoara, am derulat proiecte de cercetare a căror valoare însumată depășește 10 milioane de euro, tot în cadrul Universității și asigur consultanță de specialitate unui număr foarte mare de fermieri și multinaționale care activează în acest domeniu. Apariția mea pe locul I la Senat nu cred că este întâmplătoare. Corespund în totalitate cerințelor și criteriilor pe care Traian Băsescu le-a enunțat: oameni care nu au mai făcut politică, oameni care au o carieră profesională în spate și oameni care nu au și nu au avut probleme cu legea, a spus Radu Șumălan, care vrea ca din Senatul României să se aplece asupra problemelor din agricultură și educație.

 

Dacă obiectivul pe care și l-au propus cei din PMP Timiș va fi atins, și anume de a obține două posturi de deputat și unul de senator, în Parlamentul României vor ajunge Radu Șumălan – senator și Cornel Sămărtinean și Marius Dugulescu – deputați.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

colterm

Fritz se laudă cu un poiect grandios, pentru care nu are bani şi nici nu a cerut deocamdată

Primarul Timişoarei anunţă, cu surle şi trâmbiţe, Hotărârea pe care consilieri locali au aprobat-o astăzi, pentru cumpărarea unei instalaţii care va eficientiza sistemul centralizat de încălzire.

Accident în apropiere de Timișoara! O șoferiță a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a răsturnat!

Accident grav în această după amiază, pe DN6, pe raza localității Izvin. O șoferiță a pierdut, într-o curbă, controlul volanului, a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat.

Anunţ de ultimă oră! Putin rupe 18% din Ucraina

Live text: În aceste momente, preşedintele Federaţiei Ruse face anunţul privind anexarea celor 4 regiuni ucrainene: Herson, Zaporojie, Doneţk şi Luhansk.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.