PMP Timiș pregătește ruperea alianței cu PSD! Ce lovitură vrea să dea în Consiliul Județean?

| Sursa de Vest | | 1 Comentariu

După ce au organizat un puci pentru schimbarea Roxanei Iliescu din funcția de președinte al filialei PMP Timiș, capii acțiunii mai pregătesc o lovitură.

Răzvrătiții din organizație vor acum să rupă alianța cu PSD și încearcă o apropiere de UNPR. În acest sens, aseară a avut loc o ședință la care au fost invitați doar acei membri care au fost de acord cu debarcarea Roxanei Iliescu.

S-a discutat despre schimbarea conducerii executive a filialei județene (CEJ), asta pentru ca nu cumva la luarea deciziilor să mai ia parte oameni apropiați fostului președinte. De altfel, vechiul CEJ a fost dizolvat, urmând ca într-o altă ședință să fie stabilită componența celui nou.

CITEȘTE ȘI: PMP Timiș are un nu președinte interimar! Roxana Iliescu a făcut pasul înapoi

Cel mai important punct abordat de puciști, la ședința de aseară, a fost ruperea alianței cu PSD și începerea negocierilor cu UNPR, pentru formarea unei noi majorități la nivelul Consiliul Județean Timiș. De altfel, a fost desemnată și echipa care va purta aceste discuții, formată din Radu Șumălan, actualul președinte interimar al PMP Timiș, și Dorin Cândea.

Șumălan recunoaște povestea, însă doar parțial.

„Nu s-a format nicio comisie de negocieri. Am supus la vot o aprobare prin care eu și domnul Cândea să fim mandatați să purtăm negocieri politice cu toate formațiunile. Nu știu ce negocieri… negocieri de principiu. Nu știu nici eu, credeți-mă. Spre exemplu, dacă vine PNL la noi să stăm de vorbă, ce fac? Mă duc să stau de vorbă sau nu?”, a explicat președintele interimar al PMP Timiș, Radu Șumălan.

Totuși, surse din partid susțin că toate schimbările din PMP Timiș sunt menite a duce la ruperea alianței cu PSD, considerată de unii ca neavantajoasă, iar scopul final este schimbarea Roxanei Iliescu din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș. Primul pas este retragerea sprijinului politic.

După ce Iliescu va fi dată afară din partid, PMP-iștii vor să îl impună ca vicepreședinte al CJT pe Dorin Cândea, despre care unele surse spun că ar fi în spatele întregului complot.

Pentru asta asta sunt necesare voturile a 19 consilieri județeni: 14 de la PNL, 3 de la UNPR și doi de la PMP.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Timişoara citeşte! Proiect inedit al tineretului social democrat pentru a încuraja lectura

Tinerii din Partidul Social Democrat filiala Timişoara a ieşit astăzi din case, pentru o acţiune de suflet, prin care îşi doresc să crească apetitul pentru lectură.

Captură uriaşă de ţigări! Marfă în valoare de 1,5 milioane de euro, descoperită de poliţiştii de Frontieră

Poliţiştii de Frontieră au oprit în trafic, un tir, în cadrul unei acţiuni de rutină, pe linia combaterii contrabandei su produse accizabile.

5 victime, pentru care şi o fetiţă, într-un accident în care au fost implicate o maşină şi un microbuz

Un accident rutier grav, s-a petrecut în urmă cu puţin timp, la ieşirea din Timişoara spre Arad.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.