Plătim mai mult pentru căldură în 2017? Vezi aici ce au votat aleșii locali

Consiliul Local al Timișoarei a votat astăzi un proiect ce vizează prețul gigacaloriei.

Mai exact aceștia au decis să majoreze subvenția pe care Primăria o plătește Coltermului pentru a evita ca timișorenii să aibă facturi mai mari la încălzire din 2017.

Proiectul a ajuns pe masa aleșilor locali după ce s-a constatat că prețul de producție al energiei termice a crescut. Astfel, pentru a evita ca timișorenii să plătească mai mult aceștia au decis că ar fi mai bine să suplimenteze suma pe care o dă municipalitatea, anual, societății de termoficare Colterm. Proiectul votat astăzi nu prevede, însă, și suma pe care ar urma ca Primăria să o plătească în plus.

Avem un angajament vechi că nu majorăm preţul şi deşi preţul folosit în ingrediente a tot crescut, şi la gaz şi la cărbune şi la tot ce intervine în proces, noi am păstrat preţul constant. Asta echivalează cu a fi redus preţul către cetăţeni cu peste 30%, aproape 40%. Dacă noi am fi actualizat preţul în funcţie de costuri, preţul ar fi crescut. Noi aprobăm astăzi majorarea subvenţiei astfel încât abonaţii Colterm să plătească acelaşi preţ, consecinţă a faptului că costurile Colterm sunt mai mari decât cele care erau până acum”, a explicat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Edilul-șef al Timișoarei a recunoscut că în cazuri excepționale prețul de facturare către populație ar putea crește. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă prețul la gaz va crește.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Și tu poți fi ajutorul lui Moș Crăciun pentru ca acesta să ajungă la fiecare copil ucrainean refugiat în Timișoara!

Asociația LOGS invită timișorenii cu inima mare, să se alăture campaniei de strângere de cadouri pentru cei 320 de copii din Ucraina care locuiesc în prezent în Timișoara.

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.