Skip to main content

Peste 40 de milioane de lei pentru construcția centrului de recuperare, la Lovrin! Va avea piscină exterioară și va funcționa ca secție externă a Spitalului Județean

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

La mai bine de patru luni de când consilierii județeni au aprobat documentația tehnică economică necesară construirii unui centru de recuperare la Lovrin, licitația pentru desemnarea unui constructor a fost lansată pe SEAP.

Construcția va fi prima secție a Spitalului Județean din afara Timișoara și vine în sprijinul celor care au sechele în urma unor traumatisme, accidente sau după operații ori anumite afecțiuni care le-a afectat capacitatea motorie.

Consultațiile și evaluările vor fi realizate de medici specialiști de recuperare, iar tratamentele vor fi efectuate în condiții de ambulatoriu și, după caz, de internare continuă.

Potrivit caietului de sarcini, centrul de recuperare medicală, ortopedie și traumatologie (balneofiziokineto terapie) va avea o suprafață construită desfășurată de 4 602 metri pătrați, iar clădirea va fi în formă de „Z” cu laturile inegale, având lungimea totală de 49,90 metri, lățimea totală de 42,80 metri și înălțimea maximă de 8,55 metri.

Centrul va dispune de o piscină exterioară cu acoperire retractabilă, care va putea fi folosită atât de către pacienții internați în regim continuu, de cei cu tratament ambulatoriu cât și de vizitatori într-o anumită limită. În total, zona piscinei cu acoperire retractabilă are dimensiunile de 27,5 x 11 metri și o suprafață de 302,5 metri pătrați.

Zona piscinei va fi delimitată pe latura vestică și nordică de pereții clinicii de tratament, iar pe latura sudică și estică, de pereți de sticlă. De asemenea, acoperirea retractabilă este tot din sticlă și va ofer astfel posibilitatea utilizării piscinei și în afara sezonului cald.

La finalul lucrărilor, capacitatea centrului va fi de 43 de paturi, care se vor împărți în aproximativ 21 de saloane.

Valoarea contractului este de 40 de milioane de lei (cu TVA), iar durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

„Finanțarea obiectivului de investiție se va realiza prin Proiectul „Resilient, integrated and accessible cross-border health services”, („Servicii de sănătate transfrontaliere reziliente, integrate și accesibile”), în cadrul apelului pentru proiecte strategice în cadrul Programului INTERREG VI-A România-Ungaria 2021-2027 după cum urmează: Sume nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), sume nerambursabile din Bugetul național și sume din Bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș (cheltuieli eligibile proiectului și cheltuieli neeligibile)”, se arată în anunțul publicat pe SEAP.

Firmele interesate pot depune documentele necesare pentru câștigarea proiectului până pe 02 aprilie, la ora 15:00.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Dacă visezi să îți vezi copilul într-un loc unde educația înseamnă mai mult decât studierea unor materii de bază, iar cei care îi ghidează pașii să fie adevărate modele, atunci hai să descoperi Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara.
Primul elevator destinat persoanelor cu dizabilități din Timișoara a fost donat Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Timiș.
Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională anunță începerea înscrierilor la o nouă serie a cursului online de formator – Cod COR  242401.
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la ediția anuală a Galei Investitorilor Italieni din România, organizată la Timișoara.
După aproape patru luni în care a putut fi admirată la Muzeul de Artă din Timișoara, expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” a ajuns la final, iar cele 43 de lucrări au fost transportate înapoi, în Italia.