Skip to main content

Pericol de prăbuşire! Subprefectul de Timiş cere restricţii de circulaţie pe podul din Remetea, pentru evitarea unei tragedii

Podul de peste Bega, din localitatea Remetea Mare, aflat într-o stare avansată de degradare, este un adevărat pericol pentru toţi cei care îl traversează, pentru că riscă să se prăbuşească în orice moment.

Oamenii din zonă au făcut reclamaţii peste reclamaţii, în încercarea de a convinge autorităţile să impună restricţii de viteză şi de tonaj, însă totul a fost în zadar.

Acum, subprefectul de Timiş, Sorin Ionescu, a mers la faţa locului să vadă cât este de gravă situaţia.

CITEŞTE ŞI: Bărbatul din Timiș care a încercat să-și omoare soția, chiar în fața copiilor, trimis în judecată!

Concluzia este că podul reprezintă un adevărat pericol şi face şi el apel la adminsitratorul drumului să ia măsuri de urgenţă, pentru evitarea unei tragedii.

„Limitarea de tonaj pentru traversarea podului peste Bega din comuna Remetea Mare este stringentă! Și dacă a existat cândva o limitare de tonaj pe podul situat pe DJ 609, care face legătura între localitățile Remetea Mare și Bucovăț, astăzi nu se putea vedea nimic în acest sens. Niciun fel de atenționare pentru a stopa traficul auto de mare tonaj peste podul care reprezintă un real pericol în condițiile în care specialiștii atrag atenția asupra stării precare a podului.Chiar dacă este în discuție construcția unui nou pod și a unui sens giratoriu, de care e mare nevoie în zona respectivă, asta nu înseamnă că problema este deja rezolvată. Vor trebui realizați mulți pași până la îndeplinirea acestui obiectiv. Fac un apel către administrația județeană și responsabilii din cadrul Consiliului Județean Timiș să trateze cu responsabilitate situația podului care se deteriorează de la o zi la alta și să ia de urgență măsurile care se impun prin montarea unor limitatoare de înălțime și gabarit, pentru a preveni astfel o posibilă tragedie”, spune subprefectul de Timiş, Sorin Ionescu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.