Skip to main content

Pericol chimic, la 30 de km de Timişoara! Substanţă toxică, deversată accidental, la o fabrică din Buziaş

S-a dat alarma, în urmă cu puţin timp, la o fabrică de panouri de oţel, de la intrarea în oraşul Buziaş, după ce o substanţă toxică s-a deversat.

Este vorba despre izocianat, care provoacă iritarea pielii, probleme respiratorii, afectarea vederii, iar în caz expunere prelungită, leziuni grave ale organelor interne.

CITEŞTE ŞI: Spital mobil şi dansatori care vor “zbura” deasupra Pieţei Unirii! Detalii de ultimă oră privind deschiderea TM2023

Deocamdată nu se ştie cum s-a petrecut accidentul, însă toţi cei 28 de angajaţi au reuşit să se autoevaueze, până la sosirea echipelor de intervenţie.

La faţa locului au ajuns mai mulţi pompieri şi medici dar şi un echipaj CBRN.

„S-a dispus alertarea Stației de Pompieri Buziaș și a Detașamentului 1 Pompieri Timişoara.  La locul intervenţiei s-au deplasat 2 ofițeri și 18 subofițeri cu o  autospecială de primă intervenție și comandă, 3 autospeciale de stingere, o autospecială de transport personal și victime multiple, 1 echipaj CBRN și o ambulanţă SMURD”, transmite ISU Timiş.

UPDATE 1:

A fost alertată şi Garda de Mediu, pentru a se stabili dacă deversarea acestei subsanţe afectează aerul, solul sau pânza freatică.

UPDATE 2:

Reprezentanții ISU anunță că în urma efectuării măsurătorilor de către echipajul CBRN, nu au fost detectate substanțe toxice în aer.

Totodată s-a dispus retragerea echipajelor la subunitate, iar la fața locului este dislocată o autospecială de stingere si echipajul CBRN, pentu monitorizare, până la transversarea substanței în alt recipient.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.