Patru bolnavi de coronavirus, la graniţa dintre viaţă şi moarte! Au fost salvaţi cu plasma altor pacienţi vindecaţi!

Au trecut două luni de când medicii de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara au început să le administreze bolnavilor de coronavirus, tratament cu plasmă.

Este vorba despre o transfuzie de plasmă recoltată de la pacienţii care au avut infecţia, s-au vindecat şi au dezvoltat anticorpi.

CITEŞTE ŞI: Accident violent la Timișoara! Un taximetru a fost proiectat într-un stâlp, iar o altă mașină a ajuns pe trotuar

Până acum, patru bolnavi au beneficiat de acest tip de tratament şi toţi s-au vindecat.

“Am constatat că este un tratament eficient, pe care până acum l-am administrat unui număr de patru pacienţi. Este vorba despre bolnavi de coronavirus care erau în stare gravă. Au fost pacienți la graniță ca să spun așa, între a trăi și a deceda, și au plecat sănătoși, pe picioarele lor”, a declarat directorul Spitalului Victor Babeş din Timişoara, Cristian Oancea.

Şi chiar dacă pare a fi un tratament-minune în lupta cu coronavirusul, medicii din Timişoara nu îl pot continua, din lipsă de donatori.

Cei mai mulţi dintre pacienţii care au trecut prin boală fie nu vor să doneze, fie nu dezvoltă suficienţi anticorpi, astfel încât plasma lor să aiba effect, fie vin prea târriu să doneze şi nu mai au anticorpi.

Tocmai de aceea, managerul unităţii sanitare ia în calcul o altă variantă: cea a plasmei create în laborator.

“Ţinând cont că în ultimul timp nu am mai avut donatori, avem nişte studii în spital, cu plasmă recombinată, şi vrem să încercăm să le implementăm, deoarece trebuie să facem totul, ca să salvăm aceste vieţi. Sunt anumite proteine realizate în laborator, care sunt deocamdată în faze clinice şi care pot să salveze viaţa pacientului. Cât de eficiente sunt, nu pot să mă pronunţ la acest moment, pentru că suntem în faza primilor pacienţi”, a mai spus Oancea.

CITEŞTE ŞI: Bilanţ negru! 41 morţi şi 464 pacienţi în stare gravă, la terapie intensivă!

Dacă în ceea ce priveşte plasma recombinată, rezultatele sunt incerte, în cazul transfuziilor de plasmă de pa pacienţii vindecaţi, medicii sunt optimişti.

Acesta este motivul pentru care lansează un apel disperat către persoanele care au trecut prin boală, să doneze plasmă, deoarece oferă bolnavilor o şansă la viaţă.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Exclusiv: Bojin, despre un nou mandat la CJT! Motivul pentru care şi-ar dori să revină în fruntea administraţiei judeţene

Titu Bojin, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a fost invitatul lui Dan Radosav, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.