Skip to main content

Patru bolnavi de coronavirus, la graniţa dintre viaţă şi moarte! Au fost salvaţi cu plasma altor pacienţi vindecaţi!

Au trecut două luni de când medicii de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara au început să le administreze bolnavilor de coronavirus, tratament cu plasmă.

Este vorba despre o transfuzie de plasmă recoltată de la pacienţii care au avut infecţia, s-au vindecat şi au dezvoltat anticorpi.

CITEŞTE ŞI: Accident violent la Timișoara! Un taximetru a fost proiectat într-un stâlp, iar o altă mașină a ajuns pe trotuar

Până acum, patru bolnavi au beneficiat de acest tip de tratament şi toţi s-au vindecat.

“Am constatat că este un tratament eficient, pe care până acum l-am administrat unui număr de patru pacienţi. Este vorba despre bolnavi de coronavirus care erau în stare gravă. Au fost pacienți la graniță ca să spun așa, între a trăi și a deceda, și au plecat sănătoși, pe picioarele lor”, a declarat directorul Spitalului Victor Babeş din Timişoara, Cristian Oancea.

Şi chiar dacă pare a fi un tratament-minune în lupta cu coronavirusul, medicii din Timişoara nu îl pot continua, din lipsă de donatori.

Cei mai mulţi dintre pacienţii care au trecut prin boală fie nu vor să doneze, fie nu dezvoltă suficienţi anticorpi, astfel încât plasma lor să aiba effect, fie vin prea târriu să doneze şi nu mai au anticorpi.

Tocmai de aceea, managerul unităţii sanitare ia în calcul o altă variantă: cea a plasmei create în laborator.

“Ţinând cont că în ultimul timp nu am mai avut donatori, avem nişte studii în spital, cu plasmă recombinată, şi vrem să încercăm să le implementăm, deoarece trebuie să facem totul, ca să salvăm aceste vieţi. Sunt anumite proteine realizate în laborator, care sunt deocamdată în faze clinice şi care pot să salveze viaţa pacientului. Cât de eficiente sunt, nu pot să mă pronunţ la acest moment, pentru că suntem în faza primilor pacienţi”, a mai spus Oancea.

CITEŞTE ŞI: Bilanţ negru! 41 morţi şi 464 pacienţi în stare gravă, la terapie intensivă!

Dacă în ceea ce priveşte plasma recombinată, rezultatele sunt incerte, în cazul transfuziilor de plasmă de pa pacienţii vindecaţi, medicii sunt optimişti.

Acesta este motivul pentru care lansează un apel disperat către persoanele care au trecut prin boală, să doneze plasmă, deoarece oferă bolnavilor o şansă la viaţă.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara, împreună cu asociațiile de revoluționari și cu alți parteneri locali, organizează luna aceasta o serie de evenimente dedicate Revoluției.

Trei zile de evenimente culturale, marca UVT, în weekendul ce marchează închiderea TM2023

Începând de astăzi și până duminică, inclusiv, Timișoara marchează închiderea programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.