Părinții, încurajați să aplice și acasă metodele Montessori

Părinții au învățat de ce este bine ca acasă să folosească metodele educaționale promovate în sistemul Montessori.

Totul s-a întâmplat în cadrul unui workshop ce a avut loc în acest weekend la Montessori Schule Timișoara.

Practic, Montessori Schule Timişoara a organizat în dată de 26.11.2016 evenimentul „Părinţi Montessori la Şcoală”, în care s-au prezentat materialele cu care lucrează şcolarii şi metodele de predare folosite.

Deoarece este indicat ca şi acasă copiii să aibe parte de un mediu Montessori, una din temele principale a fost: „Principii Montessori ce pot fi aplicate şi acasă”. De asemenea s-a vorbit despre perioadele senzitive ale copiilor, despre importanţa unui mediu pregătit în cadrul şcolii şi a unui mediu educogen acasă„, au transmis pedagogii de la Montessori.

Tot în cadrul acestui workshop au fost prezentate mai multe materiale din aria curriculară Matematică, modul de utilizare şi scopul acestora. Părinţii au putut experimenta cum este o zi normală de şcoală acopiilor lor, au fost puşi să îndeplinească anumite sarcini similar cu cele pe care copii lor le fac zi de zi.

În pedagogia Montessori, copiii nu stau în bănci, ci se mişcă liber prin sală conform interesului propriu, fie alegând un material pentru a lucra, singuri sau alături de un grup, fie observând ce fac şi cum lucrează ceilalţi. Mesele şi scaunele sunt făcute pe măsura copiilor, iar materialele de lucru sunt așezate pe rafturi la nivelul lor. Fiecare copil, după ce lucrează cu un material, îl duce înapoi la raft, astfel încât un alt copil să poată lucra cu el la rândul său. Pedagogii Montessori oferă informații pe scurt, astfel încât să stârnească interesul și curiozitatea copiilor. Ei nu intervin în procesul de cunoaștere, nu laudă reușitele, dar nici nu condamnă greșelile.

Mai multe informații despre principiile Montessori puteți afla de pe site-ul Montessori Haus sau de pe pagina de Facebook.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.