Skip to main content

Ordin de restricție împotriva clanurilor care vor să pună mâna pe casele timișorenilor! Alfred Simonis anunță modificarea Codului Penal în acest sens!

Președintele Camerei Deputaților anunță modificarea Codului Penal, care înăsprește pedeapsa pentru tulburarea posesiei și, în același timp, oferă protecție celor hărțuiți printr-un ordin de restricție.

Alfred Simonis spune că această inițiativă a pornit în urma scandalurilor pe care mai multe clanuri din Timișoara le-au avut și era necesar să intervină pentru a stopa aceste abuzuri și pentru protecția oamenilor.

Știm cu toții ceea ce s-a întâmplat atâția ani în Timișoara, unde mai multe clanuri au constrâns locuitorii anumitor imobile să își vândă locuințele la prețuri derizorii. Mulți timișoreni au fost, și încă sunt, de-a dreptul terorizați de vecinii lor, sunt constrânși prin metode incredibile să își vândă casele, dar am identificat un mecanism prin care se poate institui un ordin de restricție față de vecinii agresivi și se poate începe urmărire penală asupra acestora. După ce această lege va intra în vigoare, lucrurile trebuie să intre pe un făgaș normal și astfel de fapte să nu se mai petreacă, iar, în cazul în care astfel de abuzuri mai au loc, instituțiile statului au cadrul legislativ necesar pentru a lua măsuri ferme împotriva clanurilor care de ani de zile efectiv terorizează cetățeni de bună credință”, spune președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis.

Simonis mai spune că modificarea Codului Penal este un prim demers în acest sens, iar în perioada următoare, în măsura în care vor fi identificate și alte acte normative care trebuie modificate, vor fi luate măsuri pentru a asigura o protecție și mai mare a celor abuzați de clanurile de țigani.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz spunea în această dimineață, când s-a dus cu Poliția Locală peste o familie de țigani care își teroriza vecinii, că este dispus să colaboreze cu oricine pentru a stopa acest fenomen și făcea apel la șefii de instituții, dar și la oamenii politici să-și unească forțele.

Poate să fie o parte din soluție, dacă într-adevăr procurorii și poliția, până acum, au avut impresia că limitele legale i-au oprit cumva să acționeze. Nu cred că va fi destul. Vreau însă să remarc că pare să ajute să avem o dezbatere despre această temă, pare să ajute această presiune publică și inclusiv pe Parlament, dar degeaba avem legi dacă nu le și aplicăm. Ne trebuie și o voință reală din partea instituțiilor să ne rupem de un trecut dificil, unde a existat această complicitate. Tocmai de aceea fac apel la noii lideri din instituții, din politică să facă o clară ruptură cu trecutul și cu multă forță și putere să ne opunem acestor practici. Eu sunt deschis pentru o colaborare cu oricine are o voință reală de a opri acest fenomen și de a fi alături de victime. Trebuie să transmitem și făptașilor un semnal foarte clar, că nu se mai poate cum s-a putut în trecut. Această înregistrare pe care se aude „Oricum poliția nu o să facă nimic”, asta este eșecul statului român într-o singură frază și trebuie să se știe că în Timișoara și peste tot în țară aceste fapte nu mai rămân nepedepsite”, transmite primarul Dominic Fritz.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.