Skip to main content

Orchestrație monumentală la Timişoara! Gurre-Lieder deschide noua stagiune de la Filarmonica Banatul

Filarmonica Banatul Timișoara aduce în fața publicului un eveniment muzical de excepție pentru deschiderea stagiunii 2023-2024.

Arnold Schönberg – Gurre-Lieder, o compoziție muzicală care împletește dragostea, crimă, rebeliunea, reconcilierea și natura într-o poveste captivantă, va fi interpretată de o orchestră impresionantă la Parcul Rozelor, pe 28 și 29 septembrie 2023, începând cu ora 19:00.

Gurre-Lieder spune povestea fascinantă de dragoste dintre regele Waldemar și iubita lui, Tove, ucisă de geloasa regină Helvig.

Această capodoperă muzicală va fi interpretată de peste 400 de instrumentiști și artiști lirici din Germania și România, inclusiv Orchestra simfonică și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara, Orchestra simfonică și Corul Teatrului Altenburg Gera, Corul Operei Naționale Române Timișoara, Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara și Corul de copii al Colegiului de Muzică Rutheneum Gera.

Dirijat de GABRIEL BEBEȘELEA, concertul va beneficia și de prezența dirijorilor asistenți CRISTIAN SPĂTARU, DOMINIK TOMAS KOZŁOWSKI, ANA SPASOVSKA, și dirijorilor coruri CHRISTIAN K. FRANK, IOSIF TODEA, LAURA MARE, MARIA GYURIS.

Soliștii de excepție, MICHAELA KAUNE (soprană), RUXANDRA DONOSE (mezzosoprană), ROY CORNELIUS SMITH (tenor), COSMIN IFRIM (tenor), BOGDAN BACIU (bariton), JOHANNES SCHWÄRSKY (bariton), vor da viață personajelor din această lucrare impresionantă.

Evenimentul se bucură de susținerea Consiliului Județean Timiș, iar INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.