Skip to main content

Oportunitate pentru elevii și studenții pasionați de IT! Urmează concursul național „iTEC”

Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara organizează cea de-a XVII-a ediție a concursului național „iTEC”, ce va avea loc în perioada 30 martie – 7 aprilie.

iTEC este o competiție dedicată atât studenților, cât și elevilor de liceu pasionați de domeniul IT, oferindu-le acestora un cadru perfect de învățare, dar și de a pune în aplicare cunoştinţele dobândite pe parcursul anilor de studiu.

Structura competiției cuprinde probe lungi, desfășurate într-un interval de 3 zile (vineri, sâmbătă, duminică) și o probă scurtă de Algoritmică ce este divizată în 2 etape.

Proba de Algoritmică cuprinde:

-Etapa 1 Algoritmică (30.03.2024) este online și este destinată elevilor și studenților;

-Etapa 2 Algoritmică (06.04.2024) se desfășoară fizic, în Timișoara, destinată elevilor.

Cei premiați pot beneficia de facilități la admiterea la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universității Politehnica Timișoara, inclusiv admiterea fără examen.

Totodată, această probă se află în calendarul regional MEN și este în parteneriat cu inspectoratele școlare județene.

Probele lungi de tip hackathon ale acestei ediții sunt Game Development, Cybersecurity, Web Development și Mobile Development, ce se vor desfășura fizic în Timișoara, în perioada 5-7 aprilie2024.

Pe durata concursului, participanții vor avea parte și de workshopuri specifice care îi vor ajuta atât în cadrul competiției, cât și pe viitor.

Scopul proiectului este acela de a crea un cadru ideal de competiţie la nivel naţional, oferind şansa de a concura cu elevi şi studenţi din toată ţara în vederea obţinerii, atât unei diplome recunoscute la nivel naţional, cât şi unui premiu material.

De asemenea, concursul este un mediu propice dezvoltării competenţelor existente şi acumulării de noi cunoştinţe, având acces la opinia unor specialişti în domeniu. Nu în ulimul rând, iTEC oferă tinerilor şansa de a interacţiona direct cu companiile din sfera IT, prin reprezentanţii acestora în cadrul competiţiei, dar şi cu alţi entuziaşti ai domeniului.

Cei interesați să participe se pot înscrie AICI, până la data de 23 martie, iar informații suplimentare se găsesc site-ul proiectului, pagina de Facebook și contul de Instagram.

Pentru mai multe detalii, doritorii pot trimite un mail la adresa „raluca.murariu@ligaac.ro”, Murariu Raluca-Maria – coordonator proiect „iTEC”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.