Skip to main content

Om de afaceri, călcat de mascaţi! Bărbatul este acuzat de cămătărie şi deţinere ilegală de arme

Au fost percheziţii de amploare la şapte adrese, într-un dosar complex de cămătărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Poliţişti şi luptători SAS au descoperit, după ce au verificat cele şapte locuinţe, dar şi patru autoturisme, contracte de împrumut, sume importante de bani, mai multe bunuri de valoare, dar şi un adevărat arsenal de luptă.

Din primele informaţii, capul reţelei ar fi Flavius Luca, un controversat om de afaceri din Lugoj, care în trecut a cochetat cu politica.

CITEŞTE ŞI: Se oprește apa, mâine, în zona Lipovei din Timișoara! Consumatorii, sfătuiți să-și facă din timp provizii

A fost membru PMP, iar de-a lungul timpului a fost implicat în mai multe scandaluri, inclusiv în acte de violenţă.

flavius luca

Conform anchetatorilor, în cazul anchetat acum de poliţişti, Luca era ajutat de mama lui, o femeie de 75 de ani şi de o prietenă de 29 de ani

„Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2022 și până în prezent, un bărbat, de 44 de ani și o tânără, de 29 de ani, ar fi acordat împrumuturi, percepând dobânzi și garanții în diverse obiecte de valoare pentru a acoperi sumele împrumutate, realizând astfel profituri ilicite. În anumite situații, pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate, bărbatul ar fi recurs la acte de constrângere asupra persoanelor îndatorate. Totodată, sumele de bani și dobânzile aferente ar fi fost primite de tânără. De asemenea, la domiciliul unei femei, de 75 de ani, (mama bărbatului) au fost descoperite mai multe arme și muniția aferentă acestora.

În urma desfășurării perchezițiilor domiciliare, precum și a celor 4 percheziții a vehiculelor deținute de persoanele cercetate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 4 pistoale, un încărcător cu 6 cartușe cu glonț calibru 6,35 mm, o folie transparentă ce conținea 7 cartușe cu glonț, calibru 6,35 mm și 3 cartușe cu calibre diferite, o pușcă, calibru 44 mm, 2 puști de vânătoare cu glonț, 110 bucăți cartușe calibru 8×57 JS, 2 tuburi cartușe percutate, 2 pistoale, unul având încărcător în interiorul căruia au fost găsite 6 cartușe calibru 6,35 mm, 60 cartușe calibru 6,35 mm, 15 cartușe calibru 8×57 JS, 1 pistol cu butuc, în orificiile căruia s-au găsit 5 cartușe cu glonț calibru 7,65 mm.

De asemenea, au mai fost descoperite și ridicate 9 contracte de împrumut, mai multe înscrisuri și mijloace electronice de comunicare și stocare, care pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal, precum și 55.156 de lei, 4.435 de euro și 949 de dolari, transmite IPJ Timiş.

Prietena lui Flavius Luca a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzată de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și complicitate la camătă, iar mama bărbatului a fost reţinută pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Cele două vor fi duse astăzi în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă, iar în paralel, continuă cercetările faţă de Flavius Luca, acuzat de camătă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.