Skip to main content

O nouă idee marca Robu! Vrea să plătească să afle cauzele cancerului

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Vrea să afle ce n-au aflat specialiștii! Primarul Timișoarei e gata să plătească un studiu care să indice cauzele pentru care tot mai mulți timișoreni se îmbolnăvesc de cancer și de boli cardio-vasculare.

Toate se întâmplă în contextul în care, în Timiș, Direcția pentru Sănătate Publică a realizat deja, anul trecut, un studiu similar. Robu însă spune că nu este complet și că nu relevă informațiile la care edilul vrea să ajungă.

CITEȘTE ȘI: Crește prețul gigacaloriei! Care va fi impactul asupra populației?

Trebuie să găsim cauza. În Timișoara și în Timiș vreau să se facă acest studiu, având în vedere că aici există o frecvență peste media pe țară a unor boli precum cancerul și bolile cardio-vasculare cer să se facă un studiu pentru identificarea cauzelor. O să alocăm bani și probabil studiul va fi făcut de Spitalul Municipal„, a anunțat primarul Nicolae Robu.

Edilul Timișoarei are deja și un punct de plecare. Spune că la Cluj, Universitatea de Medicină și Farmacie, a ajuns la o concluzie la care foarte puțini s-ar gândi.

CITEȘTE ȘI: Deputatul Cornel Sămărtinean: Interesul cetățeanului, prioritate legislativă a Partidului Mișcarea Populară!

Eu am văzut un rezultat de la un studiu făcut de Universitatea de Medicină din Cluj-Napoca, unde spuneau că centralele termice de apartament scot un număr important de compuși chimici, cunoscuți ca fiind cancerigeni. Nu știu mai multe despre acest subiect, însă numărul mare de centrale termice conduce la insecuritate”, a declarat primarul Timișoarei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.