Skip to main content

O nouă ediție a Festivalului Baroc, la Timișoara! Vezi aici programul complet

MNB – octombrie

Unul dintre cele mai iubite festivaluri din timișoara se întoarce. Festivalul baroc va avea loc în perioada 18-24 octombrie.

În cadrul festivalului, o serie de evenimente, vor serba valorile culturale baroce locale şi internaţionale în urbea de pe Bega.

Iată programul:

18 octombrie / ora 20.00 / Domul Romano-CatolicConcert in memoriam Maria Theresia

Concertul se va desfășura sub conducerea muzicală a maestrului Walter Kindl,    avându-i ca soliști pe: Alina Todea (soprană), Maria Virginia Oniță (alto), Daniel Zah (tenor), Lucian Oniță (bariton). Participă: Corul de cameră al Filarmonicii “Banatul” şi Capella Academica Timisiensis. La orgă: Silviana Ana Cîrdu. În program: Sonata in C KV 278, Waisenhausmesse KV 139, Te Deum KV 141.

CITEȘTE ȘI: Ce a făcut o fată de 16 ani care își dorea să ajungă cu orice preț în Germania?

19 octombrie/ ora 20.00 / Biserica Sfânta Ecaterina –  Concert susținut de ansamblul Radio Antiqua – „A master unveiled: G.B. Platti & his contemporaries”

Radio Antiqua a apărut în anul 2012, la Haga, pornind de la premisa unui repertoriu mai puţin cunoscut având în vedere instrumentaţia unică a ansamblului. Aşa cum îi spune şi numele, Radio Antiqua caută mereu noi moduri de a comunica şi de a interacţiona cu publicul său, combinând melodiile preferate cu descoperiri obscure, dezvăluind publicului sunetul său distinctiv. În 2014, Radio Antiqua câștigă concursul internaţional Händel – Festspiele Göttingen, fiind prezent constant la festivaluri de renume, precum: Innsbrucker Festwochen Der Alten Musick, Händel Festspiele Göttingen, Festivald’ Ambronay, Pavia Barocca and Opus Amadeus Festival.

20 octombrie/ ora 20.00 / Domul Romano-Catolic Concert susținut de ansamblul L`estro d`Orfeo – „Altri canti d`amor”

Întemeiat de Leonor de Lera în 2015, L’Estro d’Orfeo a fost etichetat de critici drept „un ansamblu de o calitate excepţională”. Ansamblul s-a specializat în muzica instrumentală a secolului al XVII-lea, utilizând instrumente muzicale de epocă şi informându-se în permanenţă asupra istoriei acelor vremuri pentru a fi cât mai aproape de estetica perioadei. L`estro d`Orfeo devine în scurt timp unul dintre cele mai promițătoare ansambluri de gen din Europa. În 2017 a debutat cu CD-ul Altri Canti d’Amor, care a primit aprecierile criticilor din Europa și SUA. Anul acesta, aduc și în România spectacolul cu același nume.

21 octombrie / ora 19.00 / Librăria La două Bufnițe – Concert susținut de elevii Școlii Chromatik Voice – „Textures of Baroques music”

Belean Petronia și Dragoș Darius vor încânta publicul cu un recital de muzică veche, fiind acompaniați la orgă de Robert Bajkai-Fabian. Cei doi artiști în devenire sunt elevi ai școlii „Chromatik Voice Timișoara”, coordonată de Valentina Cotinschi, având la activ numeroase premii la concursurile de canto.

22 octombrie/ ora 20.00 / Domul Romano-Catolic Concert susținut de ansamblul Soqquadro Italiano – „Who`s afraid of baroque?”

Ansamblul a fost fondat în anul 2011, în Bologna, de către Claudio Borgianni şi Vincenzo Capezzuto. Ideea din spatele acestui proiect a fost interesul comun al celor doi pentru producţiile teatrale, muzicale şi artistice italiene din secolele XVI şi XVII. Socotiţi drept un ansamblu unic şi inovativ pe scena muzicii europene, de genul Classical Crossover, Soqquadro Italiano este deschis către toate formele de manifestare artistică: cântec, muzică, dans şi arte vizuale.

CITEȘTE ȘI: Au rămas pietoni! Zeci de șoferi, lăsați fără permise de conducere, în weekend

Cu un repertoriu ce cuprinde muzică veche, jazz, pop şi muzică electronică, Soqquadro Italiano este deschis mereu spre noi surse de inspiraţie, spre o pendulare permanentă între trecut şi prezent, pentru a redescoperi unicitatea şi sentimentul de dezordine organizată ce caracterizează cuvântul italian.

24 octombrie/ ora 20.00 / Biserica Sfânta EcaterinaConcert suținut de Duo Iancu – Lobonț (archlute): Olivia Iancu&Claudiu Lobonț – „Meraviglia: lucrări din Renaștere și Baroc”

Duo Iancu-Lobonț, format din Olivia Iancu și Claudiu Lobonț și-a început activitatea în anul 2007, an în care cei doi au absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București. Cu o activitate bogată, invitat să concerteze în cadrul celor mai importante festivaluri de profil din țară, duo-ul a avut colaborări cu diverse ansambluri camerale sau orchestre în numeroase proiecte legate de muzica veche, pe cele mai importante scene din țară: Ateneul Român, Sala Radio, Filarmonica Brașov, Filarmonica “Banatul” Timișoara, Filarmonica Pitești, Opera Națională București, Opera Națională Iași etc.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Se complică ancheta în cazul celor trei copii în vârstă de 7, 9 și 11 ani, care sunt căutați, de aproape 24 de ore, după ce tatăl lor le-a anunțat dispariția.
Pauza dintre prima și cea de-a doua etapă din Cupa României este dedicată reprezentativelor naționale. Echipa timișoreană dă nouă jucători la trei selecționate implicate în cantonamente sau meciuri internaționale.
Șapte spații comerciale aflate în cartierele istorice Cetate și Fabric urmează să fie scoase la licitație pentru închiriere de către Primăria Timișoara, pentru o perioadă de 5 ani.
Liberalii din Timiș continuă racolarea de noi membri. După ce săptămâna trecută, au fost prezentatate mai multe achiziții din mediul universitar, acum, președintele organizației județene anunță fuziunea cu Partidul România Puternică.