O nouă amânare, în procesul în care Fritz a contestat raportul ANI! Inspectorii de integritate l-au declarat în conflict de interese administrativ
Astăzi a avut loc un nou termen în procesul dintre primarul Timișoarei și Autoritatea Națională de Integritate, care se judecă la Curtea de Apel Timișoara.
Este vorba despre contestația depusă de Dominic Fritz la raportul întocmit de ANI, care l-a declarat în conflict de interese administrativ, chiar pentru primul an de mandat.
„Mi-au făcut și mie un dosărel. Agenția Națională de Integritate consideră că în noiembrie 2020 m-am aflat într-o situație de conflict de interese administrativ și propune să mi se înceteze mandatul. Bineînțeles că tot demersul este absurd și complet neacoperit de fapte. Iar eu voi combate în instanță toată bizareria menită să mi se lipească și mie o etichetă de pătat politic”, scria pe facebook, Dominic Fritz, pe data de 10 iulie 2024, la scurt timp după anuțul ANI privind conflictul de interese.
La termenul de astăzi, avocatul lui Fritz a cerut instanței să solicite anumite documente de la Primărie, lucru respins de judecători și de asemenea a invocat o excepție de neconstituționalitate.
Magistrații au amânat procesul pentru data de 20 ianuarie 2025, pentru ca ANI să poată formula în scris, un punct de vedere cu privire la excepția la care a făcut referire apărătorul lui Fritz.
Tot astăzi, avocatul lui Fritz a ales ca adresă pentru comunicarea documentelor, strada Baba Novac din Cluj-Napoca, pe motiv că primarul „circulă în perioada asta tulbure”.
Fritz a ajuns în această situație din cauza împrumut pe care l-a trecut în prima declarație de avere depusă ca și primar.
În documentul din noiembrie 2020, edilul a trecut suma de 25.000 de lei pe care ar fi împrumutat-o, în campania electorală, de la Răzvan Negrișanu, ales consilier local în același an, pe listele USR.
Arhitect de profesie, Negrișanu ar fi beneficiat, ulterior, chiar în prima lună de mandat de primar al lui Fritz, de aprobarea unui PUZ pentru firma la care era angajat.
După analiza tuturor documentelor, inspectorii ANI a anunțat că Dominic Fritz se face vinovat de conflict de interese administrativ.
Primarul a contestat în instanță raportul de evaluare în care se arată că „persoana evaluată a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică. Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie a anului 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societății reprezentată de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictului de interese”.
În cazul în care nu câștigă procesul, Dominic Fritz pierde „dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului”.
Lasă un răspuns