Noul an școlar începe cu o grevă japoneză! De ce sunt dascălii nemulțumiți?

Mai mulți dascăli din Timiș încep noul an școlar cu proteste!

O ordonanță de guvern pune din nou pe jar învățământul românesc. Acesta a intrat în vigoare în 31 august și aduce limitări majore în ceea ce privește susținerea orelor de limbă și literatură română la clasele cu predare în limbile minorităților naționale.

CITEȘTE ȘI: Misiune de salvare în vârful muntelui! Salvamontiștii au cerut elicopterul SMURD pentru preluarea unui bărbat rănit

Conform actului, „în învățământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, orele de Limba și literatura română prevăzute în planurile de învățământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate”.

Este o mare nedreptate făcută învățătorilor, cărora li se restrânge dreptul la muncă, dar și copiilor din clasele I-IV cu predare în limbile minorităților, asupra cărora se vor răsfrânge efectele negative ale noii prevederi”, spune Coordonatorul Comisiei pentru Educație a PNL, deputatul Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

În Timiș, învățătorii de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara au intrat în grevă japoneză, nemulțumiți de limitările introduse prin ordonanța în cauză. De asemenea, Uniunea Pedagogilor Maghiari din România a solicitat public revocarea ordonanței.

CITEȘTE ȘI: Gospodărie cuprinsă de un incendiu violent, duminică dimineața! Pompierii au intervenit în forță

Intrată în vigoare cu doar 10 zile înainte de începerea anului școlar, prevederea va genera dificultăți majore în asigurarea de personal potrivit predării la clasele primare. Este o măsură abuzivă și nu va conduce la o creștere a calității actului educațional, ci va crea turbulențe în procesul de predare-învățare, cu un disconfort important în rândul elevilor. Solicit Guvernului remedierea fără întârziere a situației. În plus, consider că sunt necesare scuze publice față de toți învățătorii afectați de noua prevedere”, subliniază Marilen Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Și tu poți fi ajutorul lui Moș Crăciun pentru ca acesta să ajungă la fiecare copil ucrainean refugiat în Timișoara!

Asociația LOGS invită timișorenii cu inima mare, să se alăture campaniei de strângere de cadouri pentru cei 320 de copii din Ucraina care locuiesc în prezent în Timișoara.

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.