Skip to main content

Non-binarul politicii din Timiş! Primarul din Valcani, nehotărât dacă îi place pe stânga sau pe dreapta, rămâne independent… deocamdată!

Primarul comunei Valcani, Dragoş Buicu, ales în 2020 pe listele PNL Timiş, şi-a anunţat astăzi decizia de a părăsi partidul.

Deocamdată nu face pasul spre altă formaţiune politică, de teamă ca lumea să nu îl considere traseist.

Asta în contextul în care Buicu are un trecut politic interesant. În 2012 a câştigat funcţia de primar, din partea PNL, iar după doi ani şi-a dat seama că stânga politicii îl atrage mai tare.

În mijlocul mandatului, a profitat de „Ordonanţa traseiştilor” şi a trecut la PSD, însă flacăra s-a stins repede.

În 2020 s-a întors în PNL şi spre valorile de dreapta, iar acum pleacă din nou.

“În 2012 am candidat de la PNL. În 2014 am migrat, cu Ordonanţa de Urgenţă la PSD, unde am rămas până în 2020, când am revenit la PNL. Acum vreau să candidez independent. Pe dreapta nu mă mai regăsesc pentru că la revenire mi s-au promis unele lucruri, pentru comunitate, dar nu s-au realizat. Iar asta nu este ok. I-am reevaluat periodic (pe cei din PSD şi PNL – n.r) şi am ajuns la concluzia că e mai bine independent”, a declarat pentru Sursa de Vest, Dragoş Buicu, primarul comunei Valcani.

La scurt timp după ce şi-a declarat independenţa, Buicu a intrat din nou în graţiile PSD, care momentan se mulţumeşte cu puţin şi îi promite sprijinul pentru alegerile din iunie.

“PSD Timiş a decis să susțină candidatura din postura de independent a primarului comunei Valcani, Dragoș Buicu, unul dintre cei mai performanți edili din județul Timiș. Urmare a deciziei acestuia, PSD Timiș va avea în Valcani doar listă pentru Consiliul Local”, se arată pe pagina de facebook a PSD Timiş.

Dragoş Buicu este al optulea primar care pleacă din PNL Timiş în ultima săptămână.

Vinerea trecută, Petru Roman (Deta) şi Luchian Savu (Şandra) au anunţat că se alătură PSD, iar gestul lor a fost urmat, a doua zi, de încă cinci primari.

Este vorba despre Bono Cucalan (Dudeştii Vechi), Ioan Munteanu (Liebling), Costel Medelean (Tomeşti), Ionel Breje (Checea) şi Dănuţ Stoica (Găvojdia).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.