Skip to main content

Noi staţii de tratare a apei, din fonduri europene! Peste 13 milioane de lei, pentru lucrări în zona Făget

Joi, 18 mai 2023, s-a semnat un nou contract de lucrări pentru proiectarea și execuția unor  stații de tratare a apei potabile în județul Timiș.

Acesta face parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Contractul „Proiectare și execuție stații tratare Făget, Surducu Mic -Traian Vuia, Tomești, Secaș, Belinț, Lotul 2 – Stațiile de tratare Secaș și Belinț”, semnat cu  ASOCIEREA: SC TUBULAR TEHNO SISTEM SRL – SC ICPE BISTRITA SA – SC ABSOLUT 2001 SRL – SC LO & G STRUCT SRL, în valoare de 11.538.945,00 Lei, fără TVA, prevede investiții în cadrul sistemelor de apă potabilă din cele două localități.

În Secaș se va realiza o nouă stație de tratare a apei, conectată la sistemul SCADA și dotată cu un bazin de preoxidare cu aer și cu clor, o stație de filtrare, o stație nouă pentru oxidare și dezinfecție cu hipoclorit, o stație de pompare apă potabilă spre rețea, un rezervor cu capacitatea de 50mc.

Lucrările mai includ și realizarea unui foraj nou, echipat cu o pompă submersibilă și a unei noi conducte de aducțiune. 

În Belinț lucrările includ de asemenea o nouă stație de tratare a apei, conectată la sistemul SCADA, având următoarele dotări: bazin preoxidare cu aer și cu clor, gospodărie de reactivi pentru remineralizare, stație de filtrare multistrat, stație de filtrare CAG, stație nouă pentru oxidare și dezinfectie cu hipoclorit, stație pompare apă potabilă spre rețea, 2 rezervoare de 200 mc fiecare și treaptă de tratare nămol. În plus, se va realiza un foraj nou echipat cu o pompă submersibilă și se va reabilita forajul existent.

Durata contractului pentru acest lot este de 24 luni (6 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări), urmate de 60 de luni perioada de garanție.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în peri-oada 2014-2020” are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fon-duri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim.  Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.