Skip to main content

Noaptea minţii! Vin autobuzele electrice, dar nu avem unde le parca şi unde le încărca

Mâine, consilierii locali din Timişoara trebuie să voteze proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea platformei de garare a autobuzelor electrice.

Ulterior, va fi lansată licitaţia pentru desemnarea constructorului şi, după perioada de depunere a contestaţiilor, se semnează contractul cu firma câştigătoare.

Abia apoi vor începe lucrările propriu-zise, iar în cel mai fericit caz, asta s-ar putea întâmpla prin aprilie-mai.

CITEŞTE ŞI: Aparat care salvează vieţi, în Gara de Nord din Timişoara! Este o donaţie din partea Clubului Lions Diamond

Şi asta chiar dacă primele patru autobuze electrice vor ajunge la Timişoara, înainte de finalul acestui an.

Pentru a fi puse în circulaţie, mijloacele de transport au nevoie de un loc de încărcare a bateriilor şi o platformă pe care să fie parcate, la sfârşitul zilei.

Administraţia Fritz a reuşit abia acum să finalizeze studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv.

“Platforma de garare necesară pentru parcarea şi încărcarea unui număr de 44 autobuze electrice este propusă a se realiza pe B-dul Dâmboviţa nr. 67, locaţie identificată prin nr. cadastrale 447772, 447798, 447712 care aparţine domeniului public al Municipiului Timişoara. In prezent pe teren exista edificate mai multe constructii (cladiri administrative, ateliere, etc) care formeaza un depou pentru intretinerea, repararea si gararea autobuzelor, troleibuzelor si tramvaielor”, se arată în raportul care însoteşte proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza SF și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție ‘Lucrări de energoalimentare a staţiilor de încărcare, reţea de alimentare locală şi platformă de garare pentru autobuze electrice’

Pe aceeaşi temă: Autobuzele electrice ale lui Robu ajung la Timişoara, în preajma Crăciunului! Vor fi galbene cu negru şi alb

Conform studiilor tehnice, vor fi amenajate o platformă de garare, două căi de acces şi 15 stații de încărcare rapidă şi 44 stații de încărcare lentă după cum urmează:

Calea Șagului – 3 stații de încărcare rapidă;

Calea Buziașului – 2 stație de încărcare rapidă;

Calea Stan Vidrighin (depou STPT) – 1 stație de încărcare rapidă;

Strada Traian Grozăvescu – 2 stație de încărcare rapidă;

Strada Oituz – 2 stație de încărcare rapidă;

Strada Paul Morand – 1 stație de încărcare rapidă;

B-dul Dâmbovița – 44 stații de încărcare lentă şi 4 stații de încărcare rapidă

Platforma de garare va fi realizată pe B-dul Dâmbovița nr. 67, locaţie care în prezent este administrată de STPT.

Va fi protejată de doua copertine în regim P si vor avea capaciatea de parcare a 28, respectiv 16 autobuze electrice.

Se ia în calcut şi montarea unor panouri fotovoltaice, care să asigure indepenţa energetică a mijloacelor de transport în comun.

“Instalația fotovoltaică va fi amplasată în parcarea din curtea interioară STPT, pe o suprafaţă de aproximativ 4624 mp. Grupurile de locuri de parcare acoperite cu panouri fotovoltaice, vor fi denumite generic: Copertina 1 și Copertina 2. Centrala electrică fotovoltaică va avea ca şi echipamente primare (principale) un număr total de 1316 panouri fotovoltaice cu puterea instalată de minim 465 Wp, rezultând o putere instalată de minim 611.94 kWp, 6 de invertoare cu putere nominală ı̂n curent alternativ 100 kW, 1 invertoare cu putere nominală ı̂n curent alternativ 50 kW”, se mai arată în raportul de specialitate.

CITEŞTE ŞI: Proiecție de filme și dezbateri organizate pentru liceenii timișoreni, cu ocazia împlinirii a 33 de ani de la Revoluție!

Valoarea estimată a contractului este de 39.369.699,71 lei, cu TVA inclusă, iar durata lucrărilor, de 8 luni.

Asta înseamnă că, desi cele 44 autobuze electrice vor ajunge pe parcursul anului 2023 în Timişoara, în mai multe loturi, platfoma şi staţiile de încărcare vor fi gata, în cel mai fericit caz, la început de 2024.

PROIECTUL DE HOTĂRÂRE POATE FI CONSULTAT AICI

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.