Nicolae Robu s-a făcut stăpân pe “Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2021”. Ce anunţ a făcut?

Primarul Timişoarei a anunţat astăzi schimbări în ceea ce priveşte modul în care se derulează lucrurile în cadrul proiectului “Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Asta după ce, în urmă cu două săptămâni, l-a criticat dur pe unul dintre cei mai apreciați consultanți artistici din Europa, suedezul Chris Torch, directorul artistic al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală.

CITEȘTE ȘI: Mesaje sfâşietoare pentru tânărul care a fost strivit între două tiruri!

Și de această dată, Nicolae Robu a făcut apel, pe Facebook, la timișoreni. Edilul a vrut să îi informeze pe toți cu privire la proiectul “Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2021” și le-a oferit câteva propuneri.

„Având în vedere că proiectul ”Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2021” a fost gândit ca un proiect al comunității noastre timișorene -și așa trebuie să rămână și garantez eu că va și rămâne așa!-, în spiritul transparenței promovate de subsemnatul cu consecvențăam decis ca în perioada imediat următoare: 1. Să organizez, în Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara, o întâlnire deschisă cu personalitățile culturale ale orașului, care doresc să se informeze asupra proiectului ca și conținut și stadiu, respectiv să facă observații și să vină cu sugestii, cu idei de mai bine”, a scris edilul pe Facebook.

Primarul vrea să se întâlnească cu personalitățile culturale ale orașului, dar și cu simpli cetățeni și să vorbeasca despre proiect, să îi informeze despre ce presupune acesta, ca și conținut, dar și în ce stadiu se află. De asemenea, edilul acceptă și propuneri, sugestii sau observații.

De altfel, Robu dorește să le facă cetățenilor cunoscute veniturile și cheltuielile Asociației TM 2021, dar și ce acțiuni propune Primăria în anul 2018.

“5. Să fac cunoscut eu însumi – dincolo de comunicarea pe care o face Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană – ce și-a propus Asociația, ca evenimente culturale, respectiv acțiuni diverse adiacente, pentru anul 2018”, 7. Să fac cunoscut ce evenimente culturale, respectiv acțiuni diverse adiacente și-a propus Primăria Timișoara în diverse parteneriate cu municipii, orașe și comune din județ și din împrejurimi, din țară și străinătate, pentru anul 2018, pentru consolidarea, manifestarea vizibilă și dezvoltarea dimensiunii culturale a orașului, în contextul titlului de viitoare capitală culturală europeană, dincolo de obligațiile asumate prin proiectul de candidatură declarat câștigător”, a mai scris Robu.

CITEȘTE ȘI: Sinucidere șocantă! Un pacient s-a aruncat de la etajul 5 al Spitalului Județean!

Printre altele, primarul a scris și că va face publice ce obiective infrastructurale sunt asumate prin proiectul de candidatură declarat câștigător, sursele de finanțare, dar și stadiul lor.

În încheiere, Nicolae Robu a menționat-o și pe Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara Capatală Culturală , care va fi invitată la aceste întâlniri publice.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Și tu poți fi ajutorul lui Moș Crăciun pentru ca acesta să ajungă la fiecare copil ucrainean refugiat în Timișoara!

Asociația LOGS invită timișorenii cu inima mare, să se alăture campaniei de strângere de cadouri pentru cei 320 de copii din Ucraina care locuiesc în prezent în Timișoara.

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.