Skip to main content

Nicolae Robu – primar, Dominic Fritz – viceprimar! Ce spune actualul edil al Timişoarei despre scenariul în care nu va câştiga alegerile?

Astăzi, a fost semnat pactul pentru Timişoara Unită, alianţa electorală formată din USR, PMP, Forţa Dreptei, Partidul Liberal Timiş şi UDMR.

Scopul acestui parteneriat politic este de a crea o alternativă la alianţa PSD-PNL şi de a-l ajuta pe Dominic Fritz să câştige un nou mandat în fruntea administraţiei locale.

“Ne unim pentru a ne asigura că soarele va fi cu Timișoara și în următorii patru ani (…) În acest an electoral, acest drum unde două treimi din timișoreni spun că Timișoara merge în direcția corectă, acest drum este în pericol. Sunt trei pericole mari pe care le confruntăm în Timișoara și în țară. Primul pericol pentru acest drum european este un proiect de restaurație al fostului primar Nicolae Robu, susținut de mai multe clanuri care au pierdut accesul la resurse și la putere. Un proiect care nu are o viziune pentru viitorul Timișoarei ,ci care vrea să ne întoarcă în trecut. Un proiect care caută răzbunare și un proiect care va întoarce Timișoara în timp dacă va avea succes. Al doilea mare pericol este pericolul extremismului, pericolul celor care vor din nou să ne luptăm pentru granițele trecute care vor din nou să devenim cu toții omogeni și care sunt susținuți de împăratul Rusiei, Vladimir Putin. Acest pericol este reprezentat de partidele AUR și SOS România (…) Al treilea pericol pentru Timișoara și pentru țara este încercarea de a pune mâna pe toată puterea în stat din partea unui nou partid unic, PSD-PNL”, a spus Dominic Fritz, preşedintele USR Timiş.

Şi chiar dacă nici nu s-a uscat bine cerneala de pe protocolul semnat de reprezentanţii celor cinci partide politice, negocierile pentru Consiliul Local Timişoara s-au încheiat deja.

Primele şase poziţii revin USR, locul 7 va fi ocupat de un reprezentant al PMP, pe locul 8 va fi cineva de la Partidul Liberal Timiş, pe locul 9, un candidat de la UDMR, iar pe 10, unul de la Forţa Dreptei.

Pentru primele trei locuri au fost stabiliţi şi candidaţii.

Astfel, lista va fi deschisă de Dominic Fritz (primarul Timişoarei), urmat de Paula Romoceanu (preşedintele USR Timişoara) şi Ruben Laţcău (viceprimar al Timişoarei).

Întrebat ce va face în cazul în care va pierde alegerile în faţa principalului contracandidat, Nicolae Robu, şi dacă este dispus să îşi negocieze un post de viceprimar, Fritz a evitat un răspuns clar.

“Știți foarte bine că nu pot să răspund la întrebări ipotetice. Știu că există foarte, foarte multe scenarii. Noi vom face în următoarele două luni şi jumătate, cât au mai rămas până pe 9 iunie, totul pentru a ține Timișoara pe acest drum european. Fiica mea s-a născut în Timișoara, este timișoreancă şi crește vorbind mai multe limbi. Atașamentul meu și angajamentul meu sunt mult mai mari decât încap în funcția de primar. De aceea, eu, în orice scenariu voi fi un cetățean implicat și fericit al Timișoarei. Dar, în următoarele două luni, vom munci zi şi noapte ca să nu ajungă Nicolae Robu, din nou la butoane şi ca să apărăm Timişoara de acest pericol”, a spus Dominic Fritz.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.