Skip to main content

Nicolae Robu, contrazis de purtătorul de cuvânt al Primăriei! Fostul primar a fost invitat la deschiderea TM2023!

Primăria Timișoara reacționează după ce fostul primar, Nicolae Robu, a declarat public că nu a fost invitat la deschiderea oficială a TM2023.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Bogdan Marta, susține că invitația i-a fost trimisă fostului edil încă de la mijlocul lunii ianuarie. Mai mult decât atât, Robu a fost invitat și la filmările pentru videoclipul în care au fost prezentați toți cei care au contribuit la obținera titlului de Capitală Europeană a Culturii. Inițial fostul primar a anuțat că se duce, după care s-a răzgândit, mai susține Bogdan Marta.

Constatăm cu regret că fostul primar al Timișoarei are probabil lacune de memorie. În urmă cu o lună, Centrul de proiecte al Municipiului Timișoara l-a invitat pentru a fi parte din momentul de recunoștință ce va rula în seara deschiderii, moment în care ne vom aminti de toți cei care au contribuit la proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Inițial, acesta a confirmat că va participa la filmările programate, însă apoi s-a răzgândit din motive care nu ne-au fost comunicate. De asemenea, încă din data de 17 ianuarie, Primăria Municipiului Timișoara i-a adresat invitația de a participa la evenimentul de deschidere, însă până acum nu am primit nicio confirmare de la dânsul că va accepta această invitație. Deși fostul primar tratează cu atâta superficialitate cel mai important eveniment diplomatic și cultural care s-a petrecut în Timișoara în ultimele decenii, atât locul său în sală, cât și cel al Simonei Neumann fosta directoare a Asociației Capitală Europeană a Culturii, sunt rezervate”, spune Bogdan Marta, purtător de cuvânt al Primăriei Timișoara.

Totodată, reprezentanții municipalității mai spun că nu este prima dată când Nicolae Robu este invitat la un eveniment organizat de Primăria Timișoara, dar refuză sa participe.

Mai putem preciza că nu este pentru prima dată când Nicolae Robu este invitat la un eveniment organizat de Primăria Municipiului Timișoara și refuză să participe sau măcar să decline invitația. În urmă cu câteva luni, acesta a fost invitat și la sărbătorirea a 30 de ani de la înfrățirea orașelor Timișoara și Karlsruhe. La fel ca acum, acesta nu a răspuns invitației adresate. În schimb, ne-am bucurat de prezența fostului primar Gheorghe Ciuhandu, cel care a și pus bazele înfrățirii celor două orașe. De altfel, acesta a confirmat și prezența la evenimentul de deschidere al programului Capitală Europeană a Culturii, lucru pentru care îi mulțumim și public. Nu putem cunoaște dacă Nicolae Robu nu înțelege importanța acestui eveniment pentru imaginea Timișoarei atât în România, cât și în Europa sau în lume sau pur și simplu încearcă să puncteze politic prin ascunderea adevărului, așa cum, de altfel, a făcut-o și în cei 8 ani în care a condus acest oraș. Cert este, însă, că Primăria Municipiului Timișoara tratează acest eveniment cu maximă prioritate și cu importanța cuvenită”, mai spune Bogdan Marta.

Deschiderea oficială a programului Timișoara Capitală Culturală Europeană va avea loc în perioada 17-19 februarie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la Muzeul Satului să descoperi povestea Ignatului, dar și să intri în atmosfera de sărbătoare alături de colindători și pițărăi!

Timișorenii sunt așteptați joi să participați evenimentele prilejuite de ”Festivalul Colindelor”, ”Alaiul Colindătorilor la fiecare gospodărie”, ”Pițărăii”, ”Concurs de colinde pe scenă” și ”Povestea Ignatului”.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.