VIDEO: Momentul în care se deschide centura de sud a Timișoarei! Anunțul făcut astăzi, de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu
Au mai rămas câteva zile până când șoferii vor putea ajunge din Calea Șagului pe Calea Lugojului, ocolind traficul din Timișoara.
Lucrările sunt aproape finalizate, iar muncitorii fac acum mici retușuri, în zona pasajelor.
Totul va fi gata până săptămâna viitoare, când se va da drumul la circulație, fără momente festive, așa cum se întâmplă de obicei, la inaugurarea marilor obiective.
“Săptămâna viitoare, undeva pe marți, se va da drumul la circulație. Nu vor fi festivități, tăieri de panglici, pur și simplu se va da drumul la circulație. Au făcut o treabă extraordinară cei de la UMB și iată că un obiectiv după care noi, cei din Timișoara tânjim din 2008, este gata. Este important, mai ales că proiecte adicante cu acest proiect pot fi finanțate de Consiliul Județean (…) Nu este o lucrare simplă, chiar dacă ni s-a spus că sunt 25-26 de kilometri. Nu e o centură sau o bucată de centură scurtă. Sunt 26 de kilometri, sunt vreo 12 pasaje peste calea ferată, peste drumuri județene, peste drumuri naționale. Deci nu a fost o lucrare chiar simplă”, a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.
Un grup de motocicliști a profitat de faptul că lucrările sunt aproape gata și, turând motoarele la maxim, a dat o tură pe centură.
Varianta de ocolire a Timişoarei, prin zona de sud, are 25,69 de kilometri şi urmează traseul: Calea Lugojului – Ghiroda – Moşniţa – Urseni – Giroc – Chişoda – Şag – Utvin.
Pe șantier lucrează asocierea de firme SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) și SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL.
Firmele lui Dorinel Umbrărescu au preluat şantierul, în iulie 2023, după rezilierea contractului cu Tirrena Scavi, care, în aproape trei ani, a reuşit să aducă centura într-un stadiu de 58,26%.
Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este Programul Operațional Transport.
Lasă un răspuns