Mitropolitul Banatului vrea mai mulți bani pentru mediul universitar! Ce demers a inițiat în acest sens?

Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, a fost vizitat astăzi de vicepreședintele Parlamentului Ungariei și de conducerea Universității de Științe Agricole din Budapesta.

La întâlnire au participat și reprezentanții Universității de Științe Agricole din Timișoara, instituție care a semnat un protocol de colaborarea cu cea similară din capitala Ungariei.

„La inițiativa mea, cele două instituții s-au înfrățit și au semnat un protocol de colaborare pe linie didactică și de cercetare științifică. Acum, vrem să lărgim sfera de colaborare și cu alte universități din țara noastră și din Ungaria, apoi să organizăm o întâlnire amplă în care să solicităm Consiliului Europei fonduri suplimentare pentru a sprijini învățământul universitar din România și Ungaria, având în vedere că în ambele țări sunt pregătiți mulți specialiști acre ajung să lucreze în alte state europene”, a declarat ÎPS Ioan Selejan.

Mitropolitul Banatului spune că o finanțare de la nivel european ar reprezenta o compensare, pentru că mulți dintre specialiștii formați în România și Ungaria, pe banii celor două state, ajung să lucreze în alte state europene.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.